Raar maar Waar: de architecturale speelgoedlijn van Mazzanti

El Equipo de Mazzanti, geleid door Giancarlo Mazzanti, heeft een speelgoedlijn ontwikkeld. Deze lijn is geïnspireerd door Bosque de la Esperanza, hun speelse sportcentrum aan de rand van Bogotá, Colombia.

De eerste editie van de speelgoedreeks 'We Play You Play' inspireerde de meest herkenbare architectonische en sociale projecten van het bureau. Het Bosque de la Esperanza-speelgoedset belichaamt Mazzanti's ethos van "het speelse als ontwerptool gebruiken".

 

Architectonisch ontwerp

Met meer dan vijftien jaar ervaring in architectonisch ontwerp, heeft het Mazzanti-team een speciale interesse ontwikkeld in het gebruik van spel als een methode om sociaal gedrag te stimuleren binnen de gemeenschappen waarop hun ontwerpen een invloed uitoefenen. Het Bosque de la Esperanza-set bevat daarom zestien modulaire stukken en dertig connectoren, met complexe geometrieën wat zorgt voor een cognitief element en een creatieve uitdaging.

 

Veranderende luifel

Gelegen aan de rand van de Colombiaanse hoofdstad, bestaat het Bosque de la Esperanza uit een 700 m2 grote luifel, die kan groeien en veranderen afhankelijk van toekomstige behoeften.

De overkapping, die een openluchtplein en sportcentrum bedekt, bestaat uit modulaire, geprefabriceerde dodecaëders (bestaande uit 12 zijden). Die lezen als een cluster van bomen tegen de dichte stedelijke nederzetting en als ‘een symbool van eenheid, natuur en hoop’.

Het bijbehorende constructiespel omvat zestien modules van 100% recycleerbaar polypropyleen en magneten aan alle zijden. Daarnaast bevat het twintig polypropyleen connectoren, tien metalen connectoren, twee katoenen zakken voor opslag, en een meertalige brochure.


Spielwarenmesse 2019

De lijn werd voor het eerst gepresenteerd op de speelgoedbeurs Spielwarenmesse 2019 in Neurenberg, Duitsland.

 

 

Bron: Archdaily

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage