Raar maar Waar: kamperen in architectonische objecten

In Nederland kan je vanaf 19 april kamperen in architectonische slaapobjecten. Culture Campsite heet het slaapfenomeen dat is gelegen in het historische Delfshaven in Rotterdam. Je slaapt in een architectonisch object tussen geurige planten op minder dan tien minuten afstand van het centrum van Rotterdam en op een steenworp van de Maas. De architectonische slaapobjecten zijn gemaakt van reststromen of gemaakt vanuit een duurzaamheids- en milieuperspectief.

Elk slaapobject een eigen karakter en zijn geschikt voor twee tot vier personen die een unieke slaapervaring willen opdoen. Het zijn diverse creaties ontworpen door verschillende kunstenaars, ontwerpers en architecten, waaronder; Rob Sweere, ROFFAA architects, Franka te Lintel Hekkert en Ronnie Kommené, Studio Made By en MUD projects.

Team Culture Campsite bestaat uit ontwerpers en freelancers in de kunst en culturele sector; Isis Hoos, Boris Duijneveld, Thijs Masthoff en Laura Abbink. Ze zijn Culture Campsite gestart om een breed publiek kennis te laten maken met een innovatieve kijk op architectuur en design en om op een ontspannen manier de horizon op het gebied van duurzaamheid te verbreden.


Een greep uit enkele van de kampeerplekken:

Val Ross
Dit kleinschalig architectonisch slaapobject is gemaakt van afgedankte materialen. De buik is gemaakt van een oude silo afkomstig van een Nederlandse boerderij. Het oog brengt licht binnen voor de gasten. Val Ross is ontworpen door MUD Projects. 

Bedbug
Bedbug leeft zoals een nomade, past zich aan zijn omgeving aan en is gemaakt van een lappendeken van wrakhout, vezelplaat en panelen van veiligheidsgordels. De transparantie ogen van Bedbug brengen natuurlijk licht binnen. Bedbug is ontworpen door Franka te Lintel Hekkert and Ronnie Kommené.

Little Pea
Little Pea is gemaakt van meerdere afgedankte veevoeder silo's. De verschillende stukken samen creëren een originele en functionele ruimte. Little Pea is ruim binnenin, voorzien van een groot dubbel bed en is geïsoleerd voor koudere dagen. Dit object is ontworpen door MUD Projects.

Bron: Culture Campsite

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage