Raar maar Waar: zelfvoorzienende caravan ontpopt tot miniwoning

De sCarabane van Green Cat Technologies oogt met zijn rechthoekige vorm op het eerste zicht als een normale caravan. Niets is minder waar. Het beestje ontpopt zich tot een miniwoning, die zelf elektriciteit en warm water produceert met behulp van hernieuwbare energie. 

Met de sCarabane wil het Franse bedrijf Green Cat Technologies glamping naar een hoger niveau tillen. De caravan ontplooit zich tot een soort van miniwoning voor zes personen. Zo biedt het lange dek genoeg ruimte voor een lounge, de uitklapbare bar en tafels en stoelen om te dineren. Verder is de caravan voorzien van alles wat je verwacht van een woning: een badkamer, een living, een keuken met alle toestellen en drie slaapkamers.

 

Altijd elektriciteit

Net zoals in een gewone woning is elektriciteit een must. Dankzij een windturbine en zonnepanelen kan de sCarabane zelf elektriciteit genereren. Een rotatiesysteem zorgt ervoor dat de caravan 360 graden kan ronddraaien om zo de hele dag een maximum aan licht op te vangen. Ook niet onbelangrijk is warm water. Een parabolische spiegel op het dak gebruikt de warmte van de zon om het water in de badkamer en de keuken op te warmen. Na het kamperen kan je de sCarabane in zo’n 30 minuten toevouwen, waardoor je een standaard caravan verkrijgt.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage