Recticel Insulation lanceert nieuwe generatie zelfdragende en thermisch isolerende dakelementen

L-Ments is de nieuwste generatie zelfdragende, thermisch isolerende dakelementen voor hellende daken van Recticel Insulation. De L-Ments dakelementen bieden een antwoord op verschillende uitdagingen bij nieuwbouw of renovatie. De elementen kunnen bedekt worden met verschillende materialen, zoals pannen, leien, zink, enzovoort.

Vijf componenten

De L-Ments zelfdragende isolatiepanelen combineren vijf componenten in één dakelement. Dit zijn de onderdakfolie, de houten tengellatten, de meerlaagse kraft-alubekleding, de PIR-isolatie en de geïntegreerde houten verstijvers. Door het gebrek aan een binnenafwerking zijn de panelen niet gevoelig aan beschadigingen tijdens het plaatsen. Zo kan er nadien ook een leidingenspouw gemaakt worden en behoudt de consument een maximale keuzevrijheid. Dankzij het lichte, eenvoudige paneel verloopt de installatie bovendien verrassend snel.

 

Toekomstvaste oplossing

De belangrijkste eigenschap van dit dakelement is natuurlijk de isolatiewaarde. De L-Ments dakelementen zorgen voor een lambda-waarde van 0,023 W/mK. De L-Ments beschikken bovendien over een doorlopend isolatieschild. De geïntegreerde houten verstijvers zorgen ervoor dat de isolatieschil nergens wordt onderbroken. Hierdoor vermijdt de consument koudebruggen, wat een maximale energiewinst oplevert. Dat maakt van de L-Ments dakelementen een toekomstvaste oplossing.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage