Rockfon introduceert de meest witte plafondpanelen tot nu toe: de Rockfon Blanka

De nieuwe plafondpanelen ‘Blanka’ hebben een L-waarde van 94,5 op een schaal van 0 (zwart) tot 100 (wit). Hiermee wil Rockfon beantwoorden aan de vraag van architecten naar échte witte plafondpanelen. Het nieuwe paneel heeft een lichtreflectie van 87% en een lichtdiffusie van 99%, en dat zonder dat de brandveiligheid of de akoestische eigenschappen van het paneel daaronder geleden hebben.

Esthetiek zonder compromis

Rockfon kwam met Blanka op de proppen nadat een Europees marktonderzoek de wens van architecten naar witte(re) plafondpanelen aan het licht gebracht had. Blanka moest de akoestische en brandwerende eigenschappen van de andere Rockfonpanelen behouden, maar moest ook witter zijn. Volgens het onderzoeksinstituut TÜV Rheinland voldoet het nieuwe paneel aan die eisen: het nieuwe product van heeft een L-waarde van 94,5%, een lichtreflectie van 87%, en een lichtdiffusie van 99%. De hoge geluidsabsorptie (α¬W = 1,00) en de brandwerende eigenschappen (klasse A1) bleven behouden. Dankzij de hoge lichtdiffusie en –reflectie is er bovendien minder behoefte aan kunstmatig licht. Volgens Rockfon kan dat een energiebesparing van 25% opleveren.

 

Coating van spaceshuttles

Het geheim achter de nieuwe panelen zit in de coating: Rockfon gebruikte niet enkel een mineraalvlies, maar gebruikte ook een coating die normaal gebruikt wordt voor de buitenkant van spaceshuttles. Deze coating heeft bovendien een uniek ingrediënt: keramische deeltjes. Die zorgen niet enkel voor een aangenamere kleurbeleving, maar komen ook de robuustheid van de panelen ten goede. Dankzij deze nieuwe coatingtechniek blijft de oppervlakte van het paneel zeer glad, waardoor het in elke legrichting te installeren is. Verder heeft de coating ook nog antistatische eigenschappen, zodat stof en vuil zich minder goed hechten aan het oppervlak.

Meer informatie over de Rockfon Blanka vindt u hier.

Deel dit artikel:

Onze partners