Roosens Bétons lanceert STABOBLOC 35: fundamenteel voor een lage-energiewoning?

Roosens Bétons lanceert het bouwblok STABOBLOC BETON met een dikte van 35 cm, die meteen het geheel van de lage-energiewoning omhulsel kan ondersteunen: de binnenmuren, de isolatie, de spouw en de gevels.

Veel metselaars en zelfbouwers hebben er hun hoofd (en hun rug) al over gebroken: welke bouwwijze is het meest geschikt voor het plaatsen van de brede fundering van een lage-energiewoning? De wanden verdubbelen, de funderingsblokken omkeren, hoekijzers gebruiken: het zijn allemaal methoden die zware beperkingen kennen en die meestal niet voldoen aan de regels van de bouwkunst...

Roosens Bétons lanceert het bouwblok STABOBLOC BETON 35 met een dikte van 35 cm, die meteen het geheel van de lage-energiewoning omhulsel kan ondersteunen: de binnenmuren, de isolatie, de spouw en de gevels.


STABOBLOC 35 kan de binnenmuren, de isolatie, de spouw en de gevels van een lage-energiewoning ondersteunen.

Waarom is STABOBLOC 35 zo duurzaam?

De STABOBLOC 35 heeft een aantal eigenschappen die bijdragen tot de duurzaamheid van dit bouwblok.
Vooreerst is er de samenstelling uit natuurlijk, 100% recycleerbaar beton, geproduceerd op een milieuvriendelijke wijze die weinig energie verbruikt.
Ten tweede kan het plaatsen en het opvoegen van het mestelwerk gemakkelijk verlopen dankzij het automatische doseersysteem en de valse verticale en horizontale voegen. Zo kunnen propere wanden gerealiseerd worden, wat niet onbelangrijk is aangezien de funderingsmuren voor een groot deel zichtbaar blijven. Bovendien laat het automatische doseersysteem van STABOBLOC 35 toe de benodigde hoeveelheid mortel drastische te verlagen: het maakt het mogelijk het mortelgebruik met 66% te verminderen. Minder mortel betekent minder voorbereidingswerk, minder handwerk en dus minder arbeidsduur, wat kan zorgen voor een hoger rendement. Daarbij komt nog dat ook het waterverbruik in aanzienlijke mate wordt beperkt.
Ten slotte heeft STABOBLOC 35 een lager gewicht ten opzichte van traditionele bouwstenen (18.5 kg in plaats van ongeveer 28 kg) en is het bewerkbaar met ergonomisch gereedschap, bijkomende voordelen die het werk kunnen vergemakkelijken.

 

Roosens Bétons is terug te vinden op Batibouw 2011 in Paleis 5 stand 5-305.

Deel dit artikel:
Contacteer FEBE - Federatie van de Betonindustrie
Onze partners