Schindler Digital Plan, de snelste weg om uw liften te configureren

Schindler stelt een nieuwe tool voor architecten voor. Het Schindler Digital Plan is een snelle manier om liften te integreren in uw plannen. Meer nog, het geeft op basis van een aantal parameters advies over welke liften er voorzien moeten worden, hoeveel het er moeten zijn en wat de gewenste capaciteit is.

Het Schindler Digital Plan voorziet in twee werkwijzen: een uitgebreide, waarbij u stap voor stap begeleid wordt om het juiste formaat en de juiste hoeveelheid liften te kiezen, of een sneltraject voor verantwoordelijken die al een duidelijk zicht hebben op welke liften er voorzien moeten worden.

 

Elk gebouw zijn liftoplossing

Wanneer men opteert voor het volledige begeleidingstraject, dan wordt eerst gevraagd naar het type gebouw. Daarbij kan je kiezen uit de volgende opties: standaard woongebouw, luxe woongebouw, commercieel gebouw, winkelcentrum, hotel, ziekenhuis, transport, sport en tentoonstelling, openbare gebouwen. Onder elke type gebouw kan je een gebruikerscategorie kiezen: passagiers, service, goederen, bed, … Dit zorgt ervoor dat de architect de juiste lift voorschrijft in het juiste segment.

 

Met de juiste capaciteit

Daarna geeft de gebruiker enkele concrete gegevens in, zoals het aantal personen, het aantal verdiepingen en de gewenste hefhoogte. Op basis van deze info geeft het programma een suggestie van het aantal liften die nodig zijn en hun hefvermogen. Deze aanbeveling is louter indicatief. Wanneer je doorklikt kom je op de pagina met de suggestie van Schindler en eventueel enkele alternatieven. Je kan deze producten selecteren om meer details te bekijken en/of het bestek aan te passen. Als je een geregistreerde gebruiker bent, kan je ook rechtstreeks de tekening downloaden in pdf/dxf/dwg.

 

Sneltraject

Sommige, vaak grotere, bureaus hebben vaak een technische verantwoordelijke in huis die zich bezighoudt met de liften. Deze persoon is vaak al zeer goed op de hoogte van de mogelijkheden op het vlak van liften en heeft een duidelijk inzicht in de capaciteit die voor een bepaald project nodig is. Dan is het sneltraject een uitstekende oplossing. De gebruiker krijgt meteen het volledige overzicht van liften. Hij kiest er een uit, selecteert hem en kan meteen het bestek aanpassen of de tekening downloaden.

 

Design Module

De tool laat architecten toe de liften met de beschikbare afwerkingen samen te stellen. Hierbij kan tot op detailniveau de lift worden samengesteld en bekeken volgens de mogelijkheden binnen elk gamma.  Je kan je ontwerp printen , downloaden en bekijken vanuit verschillende aanzichten. Kortom: een tool die niet mag ontbreken in een architectenbureau.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage