Schindler zet in op slimme technologie

De ‘duurzame smart-buildings’ die we vandaag ontwerpen dienen vanaf morgen ook een ‘duurzame mobiliteit’ en groener milieu in de hand te werken en dienen de inwoners van onze steden en gebouwen te faciliteren in een nuttigere tijdsbesteding. Duurzaam bouwen, Smart mobility, Smart buildings… het hangt allemaal samen en speelt erg op elkaar in. Dat is de reden waarom Schindler een samenwerking is aangegaan met het Belgische technologiebedrijf Bringme.

'Smart buildings’, ‘smart cities’, ‘smart mobility’ , ‘duurzaam ontwikkelen’ , zijn termen die vandaag alom tegenwoordig zijn. Vaak gaat het over goede ideeën om onze gebouwen, hetzij residentieel, hetzij commercieel, te voorzien van de laatste slimme snufjes. Vooral het energieverbruik staat hierbij centraal. Uiteraard belangrijk, maar dit is niet het enige aspect dat een gebouw ‘smart’ maakt.

We kunnen ons de vraag stellen of er buiten het ‘energieverbruik’ van een gebouw er nog andere factoren van invloed zijn die voor onze gebouwen, steden en bijhorende mobiliteit voordelen kunnen bieden, indien ‘smart’ ontwikkeld? Wat kunnen onze projectontwikkelaars doen om ook de omgevingskwaliteit, mobiliteit en ‘convenience’ te verbeteren voor onze burgers, maatschappij en economie ?

Schindler is al 35 jaar specialist als het gaat over traffic-control & bestemmingsbesturingen zoals myPort). “Onze ervaringen op het vlak van passagiersstromen in een gebouw leverden ons inzichten op om deze voordelen ook te verlengen zowel ‘in’ als ‘buiten’ het gebouw”, stelt Schindler.

 

Internet of Elevators & Escalators

“Internet of Elevators & Escalators (IoEE, IoT) en het digitaliseren van vele klantvriendelijke toepassingen op onze liften hebben er ons toe aangezet om een samenwerking af te sluiten met het Belgische technologiebedrijf Bringme.”

Al of niet gecombineerd met de in-huis-oplossingen van het bedrijf, biedt Schindler voortaan een ‘all-in-one-postkantoor’ aan, die projectontwikkelaars toelaat ‘duurzame verstedelijking’ na te streven. 

Zo krijgen bewoners er een pak voordelen bij. Nooit meer een gemist pakketje, geen tijdverlies meer voor de ‘ontvanger’, noch voor de ‘koerier’, grotere veiligheid in het gebouw, geen extra trafiek op onze wegen om in afhaalpunten pakketten te gaan zoeken, minder trafiek door hogere efficiëntie bij ‘gecombineerde leveringen & afhalingen’, minder CO2 uitstoot, BREEAM outstanding enz…

Bron: Schindler

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage