Schoonloopzone houdt Luxemburgs winkelcentrum netjes

De mega shopmall Auchan Cloche d’Or is ontworpen door architectenbureau Schemel Wirtz Architectes Associés. De hoofdingang werd gerealiseerd in nauwe samenwerking tussen de fabrikant van de draaideuren Boon Edam en de fabrikant van entreematten emco.

 

De hoofdingang van centre commercial Cloche d’Or is voorzien van twee fraaie Twintour draaideuren met emco schoonloopzones. Elke schoonloopzone heeft een lengte van zelfs 10 m. Dit zorgt niet alleen voor de hoogste opname van vuil en vocht, rolstoelgebruikers en mensen met een kinderwagen kunnen moeiteloos de dubbele draaideur passeren. De schoonloopzone voorkomt de dagelijkse verspreiding van ca. 7 kg vuil per 1.000 bezoekers! Dit verlaagt de reinigings-, onderhouds- en herstelkosten van de binnen vloeren aanzienlijk.

 

7 kg vuil per 1.000 bezoekers

Uit onderzoek van emco blijkt dat elke persoon die in een dergelijk winkelcentrum naar binnen loopt, ca. 7 gram vuil mee neemt. Per dag bedraagt dit 7 kg per 1.000 bezoekers. De emco schoonloopzone zorgt preventief voor een optimaal reinigend effect en een hoge vochtopname.

Van de totale lifecycle-kosten van vloerbekleding gaat slechts 10% naar de aankoop van materialen. De overige 90% gaat naar onderhouds- en herstelkosten door de jaren heen. Op dit laatste percentage kan men dus een flink stuk besparen door te investeren in een performante schoonloopzone.

 

Hoge vuil- en vochtopname dankzij 10 m schoonloopzone

De vloeren in de wandelgangen van het retailcomplex zijn bekleed met natuursteen. Voor een stijlvolle en bezoekersvriendelijke inkom opteerden de architecten en bouwheer voor de emco entreemat Marshall. Deze entreemat bestaat uit een aluminium draagprofiel met daarin ruwharige nylon tapijtinlagen. Deze zijn robuust en duurzaam en vooral geschikt voor de inkom van panden met een hoge loopfrequentie en intensieve belasting. Bij dit project werd er geopteerd voor een schoonloopzone van liefst 10 meter lang.

Hoe dieper de schoonloopzone, hoe hoger het percentage vuil- en vochtopname. Op die manier is er niet enkel meer droogcapaciteit, maar kunnen ook rolstoelgebruikers en mensen met een kinderwagen moeiteloos de dubbele draaideur voorbij.

De schoonloopzone  werd van a tot z gerealiseerd door emco Benelux. Zowel het inmeten op locatie, het tekenen met behulp van CADCAM, het produceren van de entreematten en het monteren op de werf.

Bron: © Emco
Deel dit artikel:

Onze partners