Seves introduceert ecologische glasbouwsteen 'ENERGY SAVING'

Seves, Italiaans bedrijf gespecialiseerd in glassblock, introduceert een ecologisch alternatief in de glasarchitectuur: 'ENERGY SAVING', een techniek die de warmtetransmissie van glasbouwstenen tot 50 % reduceert. Deze duurzame oplossing, ontwikkeld in samenwerking met nationale wetenschappelijke instituten zoals de universiteit van Firenze, hoeft daarbij niet in te boeten aan mechanische en chemische kwaliteiten.

Seves, Italiaans bedrijf gespecialiseerd in glassblock, introduceert een ecologisch alternatief in de glasarchitectuur: 'ENERGY SAVING', een techniek die de warmtetransmissie van glasbouwstenen tot 50 % reduceert. Deze duurzame oplossing, ontwikkeld in samenwerking met nationale wetenschappelijke instituten zoals de universiteit van Firenze, hoeft daarbij niet in te boeten aan mechanische en chemische kwaliteiten, stelt Seves.Deze innovatie werd gerealiseerd door de inbreng van een strook glas met zwakke weerstraling en van Argon gas onder gecontroleerde druk. Op deze manier werden twee gescheiden kamers gecreëerd waardoor de koude brug tussen beide helften van de glasbouwsteen onderbroken wordt. Deze techniek brengt de U-waarde op 1.5 W/m²K.

 

Seves hoopt met 'ENERGY SAVING' een belangrijke vooruitgang te boeken in de evolutie van de glasbouwsteen binnen de toekomst van de architectuur.
 

 

Deel dit artikel:
Onze partners