SGG Climaplus Silence: nieuwe akoestische en thermische beglazing van Saint Gobain Glass

Wooncomfort heeft niet alleen te maken met warmte en rationeel energieverbruik, maar ook met een minimum aan geluidsoverlast. Precies omdat lawaai één van de grootste bedreigingen voor het hedendaagse wooncomfort is, werd ook aan de akoestische kwaliteit van glas zwaar gesleuteld. Het resultaat is SGG Climaplus Silence: een dubbele beglazing die uitstekende geluidsdempende prestaties biedt en tegelijk een verbeterde thermische isolatie mogelijk maakt (HR).
Wooncomfort heeft niet alleen te maken met warmte en rationeel energieverbruik, maar ook met een minimum aan geluidsoverlast in een wereld waar stilte een uiterst kostbaar bezit wordt. Constant lawaai heeft funeste gevolgen : stress, slaapproblemen, een vermindering van de psychomotorische en intellectuele prestaties. Precies omdat lawaai één van de grootste bedreigingen voor het hedendaagse wooncomfort is, werd ook aan de akoestische kwaliteit van glas zwaar gesleuteld. Het resultaat is SGG Climaplus Silence: een dubbele beglazing die uitstekende geluidsdempende prestaties biedt en tegelijk een verbeterde thermische isolatie mogelijk maakt (HR).
Het binnenglasblad van SGG Climaplus Silence is een gelaagd veiligheidsglas samengesteld uit twee glasbladen die verbonden zijn door een geluidsdempende kunststoffolie (Polyvinyl Butyral). Deze folie absorbeert de geluidstrillingen maximaal. Bij glasbreuk blijven de scherven bovendien volledig aan de folie hangen. Omdat lawaaioverlast niet onder één noemer te brengen is, kan voor uitzonderlijke situaties altijd naar een aangepaste oplossing worden gezocht. Geluidwerende beglazing is pas zinvol als het hele systeem is afgestemd op het tegengaan van lawaaioverlast. Dat wil zeggen dat het raam goed moet sluiten en dat eventuele ventilatieroosters of rolluikkasten aan de straatkant afdoende geïsoleerd moeten zijn.

Deel dit artikel:
Onze partners