Showroom Keukenstudio Paul voorzien van minimalistisch industrieel design

Met een nieuwe naam, huisstijl en grondig gerestylede showroom is Keukenstudio Paul in Nederland onlangs van top tot teen vernieuwd. Deze specialist in Italiaanse designkeukens was toe aan vernieuwing en had zijn ogen uitgekeken op de flagship stores van Cesar; hét Italiaanse keukenmerk dat wereldwijd bekend staat om haar minimalistisch en strak design. Een industriële, strakke showroom die warm en aards aandoet was de wens. Met het revolutionaire plafond OWA RAW Concrete is die uitstraling perfect gerealiseerd en is als kers op de taart de akoestiek ingrijpend verbeterd.

Om de showroom bij de nieuwe inrichting met Italiaanse keukens te laten passen zijn de wanden en plafonds volledig vernieuwd. De betonnen vloer van het pand is daarbij wel gehandhaafd. De wanden zijn uitgevoerd in grijs met een industriële uitstraling en vormen een mooi contrast met de veelal houten elementen van de keukens. Keukenstudio Paul was op zoek naar een bijpassend plafond en dacht eraan om het plafond in een specifieke grijstint te spuiten.

 

Rauwe beton uitstraling

Imo Schneider van Ceil Con Systeemplafonds adviseerde echter te kiezen voor het nieuwe OWA RAW Concrete met haar karakteristieke rauwe beton uitstraling: “Ik vertelde de eigenaar dat ik een nieuw product met de juiste grijstint had gezien. Na het zien van de bemonstering was de keuze snel gemaakt. Juist de perforaties, zichtbare zwarte schroeven en andere oneffenheden maken het product perfect. En met OWA RAW Concrete slaat Keukenstudio Paul gelijk twee vliegen in één klap: het plafond heeft de gewenste kleur en uitstraling én de akoestiek wordt drastisch verbeterd. De eigenaar was na realisatie dan ook positief verrast en zeer gelukkig met zijn keuze. De luidruchtige showroom is omgetoverd tot een prachtige plek met een prettig geluidsniveau.”

 

Snelle en soepele installatie

Na de keuze voor het industriële OWA RAW verzorgde Ceil Con de installatie. Imo Schneider vertelt: “De installatie verschilt een beetje van hoe we normaal plafondsystemen installeren. Het s7 ophangsysteem van OWA wordt eerst gemonteerd waarna de akoestische platen zonder vlies in het profiel worden geschroefd. Dat werkt fijn, waardoor het product snel en eenvoudig is toe te passen. En ook het integreren van de verlichting is eenvoudig en in mum van tijd gerealiseerd.”

Deel dit artikel:

Onze partners