Siermortels Mortex en Bealstone brengen de natuur in huis

Op Batibouw 2015 zet het Belgische Beal International ‘organische kleuren’ in de kijker bij de nieuwe interieurtrends. De reeksen Mortex en Bealstone geven met hun donkere (aarde)tinten interieurs een “natuurlijk” cachet.

Beal Mortex is een mortel die verkrijgbaar is in 64 verschillende kleuren en nog veel meer tinten op maat. Zo kan een houten keukenwerkblad bijvoorbeeld bekleed worden met de terra cotta-tint en een badkamer net zo goed baden in een tint van avontuurlijk watergroen. Kopers kunnen naargelang smaak gaan voor een glad en homogeen oppervlak, dan wel  voor een gewolkt effect met textuur voor een rustieke look.

 

In bad aan zee

De plattelandskleuren komen met Bealstone ook terug in de vloer. Het platteland fungeert daarbij als bron van inspiratie voor materialen en kleuren. De minerale pleister Bealstone die eind 2011 op de markt kwam, is vooral bestemd voor vloeren en wil een hedendaags alternatief bieden voor betonuitvoering in granito– of terrazzostijl.

Bealstone wil zich onderscheiden door zijn vele en persoonlijke mogelijkheden. Wie verknocht is aan de zee en mijmert over lang vervlogen jeugdzomers aan de Belgische kust kan bijvoorbeeld gaan voor een badkamervloer in verguld zand met scherven van schelpen. Een traditionele maagdelijk witte badkamer of de Maagdeneilanden in uw badkamer? Aan u de keuze.

Deel dit artikel:

Onze partners