Silka-kalkzandsteen verbetert akoestisch comfort in appartementen

Het Xella ruwbouwconcept met ontdubbelde gemene muren in Silka-kalkzandsteen biedt een verhoogd akoestisch comfort volgens de nieuwe NBN S 01-400-1 norm. De dubbele wand, die opgevuld wordt met isolatiemateriaal, verzekert een optimale geluidsisolatie tussen de verschillende wooneenheden van appartementen.
Het Xella-ruwbouwconcept met ontdubbelde gemene muren in Silka-kalkzandsteen biedt een verhoogd akoestisch comfort volgens de nieuwe NBN S 01-400-1 norm. De dubbele wand, die opgevuld wordt met isolatiemateriaal, verzekert een optimale geluidsisolatie tussen de verschillende wooneenheden van appartementen.De dubbele wand, die opgevuld wordt met isolatiemateriaal, verzekert een optimale geluidsisolatie tussen de verschillende wooneenheden van appartementen


De laatste jaren ging de aandacht vooral uit naar thermische isolatie waardoor producenten minder zware materialen gebruikten. Een goede akoestische isolatie vraagt echter om zware materialen. Omwille van de hoge massa en de thermische en akoestische eigenschappen, is Silka-kalkzandsteen geschikt voor geluidsisolatie tussen wooneenheden in appartementsgebouwen.

Akoestisch comfort

Het ruwbouwconcept met ontdubbelde gemene muren in Silka is door het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) erkend als een oplossing voor een verhoogd akoestisch comfort in appartementen. Tussen de twee muren wordt een laag thermische isolatie aangebracht. Silka-kalkzandsteen heeft een gewicht van ongeveer 1800 kg/m³, wat voor een dubbele muur in 15 cm 540 kg/m² betekent. De zware dubbele muren resulteren in een geluidsisolatie conform de nieuwe norm voor een verhoogd akoestisch comfort. Om de flankerende geluidstransmissie in verticale richting te beperken, is het niet nodig om een elastische muurstrook onder de dragende wanden te voorzien. En ook bij doorlopende vloerplaten zorgt een dubbele ontkoppelde gemene Silka-muur voor de gewenste geluidsisolatie.

Deel dit artikel:

Onze partners