Silka Thermo-kimblok vermindert warmteverlies aan muurvoet

Om warmteverliezen aan de voet van de gevel te vermijden, is het Silka Thermo-kimblok tussen de isolatielagen van de Silka-muren en de vloer een ideale oplossing. De extra isolatie aan de muurvoet vergroot de performantie van de Silka-elementen die bekend staan als een uiterst snel bouwsysteem voor het optrekken van appartementen.
Om warmteverliezen aan de voet van de gevel te vermijden, is het Silka Thermo-kimblok tussen de isolatielagen van de Silka-muren en de vloer een ideale oplossing. De extra isolatie aan de muurvoet vergroot de performantie van de Silka-elementen die bekend staan een uiterst snel bouwsysteem voor het optrekken van appartementen.

Slecht opgeloste bouwknopen zijn de oorzaak voor een warmteverlies van 7% bij appartementsbouw. Dat warmteverlies kan beperkt worden door bouwknopen aan de muurvoet correct op te lossen. “Het beperken van warmteverliezen met de Silka Thermo-kimblokken zorgt voor een nog grotere performantie van het Silka-bouwsysteem voor appartementen. De Silka Thermo-kimblok is geen verzwakkend element ter plaatse van de muurvoet,” aldus Nicole Wuyts, marketing manager bij Xella.Presteren onder druk

Het Silka Thermo-kimblok vermindert warmteverliezen aan de muurvoet. Het kalkzandstenen blok is geschikt om in combinatie met Silka-elementen te bouwen.  De stabiliteit en draagkracht van de muren kan volledig volgens de Eurocode 6 (EC6) berekend worden. Deze Europese norm voor metselwerkconstructies bepaalt bouwvereisten en rekenregels voor gewapend en ongewapend metselwerk. Een muurvoet uit Silka Thermo-kimblokken is bovendien, met een druksterkte van 20N/mm², minstens even goed bestand tegen druk als de Silka-muren.

Andere isolerende bouwstenen op de markt zijn vaak samengesteld uit een combinatie van materialen. Hierdoor is het niet mogelijk om de stabiliteit en draagkracht van deze stenen te berekenen met de gekende regels uit EC6. Een muur met een minder drukvaste isolerende kim dient bovendien scharnierend (dus niet ingeklemd) berekend te worden. Dit heeft als gevolg dat er ongeveer 20% verlies aan draagvermogen van de Silka-wand is.

Akoestische en thermische isolatie

Het Silka-elementen systeem is een erg snel bouwsysteem voor appartementen. Naast hun hoge draagkracht en snelle verwerking scoren Silka-elementen ook hoog op gebied van thermische en akoestische isolatie. De grote thermische inertie zorgt voor een ideale temperatuur in de woning, zowel in de zomer als in de winter. De Silka-elementen vormen dankzij hun eigenschappen een akoestische buffer tussen de verschillende wooneenheden in een appartementsgebouw.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage