SLOW (36h): kunstenfestival van de traagheid

Op zaterdag 8 en zondag 9 november organiseert het Concertgebouw  SLOW (36h) | Kunstenfestival van de traagheid. Archipel neemt deel met 2 activiteiten binnen dit programma: een installatie van Marie-José Van Hee en een slow talk architecture

Installatie Marie-José Van Hee

Filmmaker Maarten Vanden Abeele bezocht en documenteerde de woning van Willem Van Aelten en Tinne Oosterlinck in Opwijk ontworpen door architect Marie-José Van Hee met als thematiek ‘traagheid’.

In 2013 ontving deze woning de Provinciale Architectuurprijs Vlaams-Brabant en in juni een eervolle vermelding op de Architectural Review Awards in London.

Toegang gratis met een ticket binnen SLOW (36h)

SLOW talk#1: Slow talk architecture

Debat SLOW architecture

Tegenover de mentale ervaring van traagheid in architectuur in het oeuvre van Marie-José Van Hee plaatsen we een geheel andere vorm van traagheid in architectuur, namelijk de traagheid van het ontwerpen in de woning Rotelenberg van de hand van De Vylder Vynck Taillieu architecten. De bouwheren Ellen Meurez en Piet Bodyn brengen hun verhaal aan de hand van citaten uit hun boek en ervaringen doorheen het gehele proces.

Toegang debat GRATIS voor Archipel-leden, 7 euro voor niet-leden, 5 euro voor studenten. Reserveren voor dit debat is verplicht.

Meer praktisch info vindt u hier

Deel dit artikel:
Onze partners