Sneldrogende en sterke dekvloeren met Vezel-Compound Duremit van Grouttech

Grouttech is gespecialiseerd in bouwchemische producten. Het paradepaardje zijn additieven voor chapes, dekvloeren en kunstharsvloeren, die het mogelijk maken dekvloeren te bekomen die sterker, gladder, sneller drogend zijn en meer cohesie hebben dan de traditionele cementvloeren met netwapening. Grouttech zal zijn producten tentoonstellen op Architect@Work 2011.

Grouttech is gespecialiseerd in bouwchemische producten en biedt voor nieuwbouw, woningrenovatie, betonreparatie, weg- en waterbouw en utiliteitsbouw een volledig productenpakket. Het paradepaardje van Grouttech zijn additieven voor chapes, dekvloeren en kunstharsvloeren, die het mogelijk maken dekvloeren te bekomen die sterker, gladder, sneller drogend zijn en meer cohesie hebben dan de traditionele cementvloeren met netwapening. Grouttec zal zijn producten tentoonstellen op Architect@Work 2011.

Sneldrogende en ijzersterke dekvloeren met Vezel-Compound Duremit

Vezel-compound Duremit van Knopp is een waterreducerend pasteus toeslagmateriaal dat dankzij zijn vezelversteviging bijdraagt tot een hogere sterkte van cementgebonden dekvloeren. Deze plastificeerder biedt een volwaardig alternatief voor klassieke wapeningsnetten. In België werden reeds tientallen openbare en private projecten met dit product gerealiseerd. Het gladde dekvloeroppervlak is ideaal voor een polyurethaanafwerking.Omdat er bij gebruik van Vezel-Compound Duremit 40 tot 50% minder water wordt toegevoegd aan de dekvloer, is er ook duidelijk minder drogingskrimp en zijn er minder krimpscheurtjes na het uitharden. Daardoor neemt de sterkte van de dekvloer toe. Met dit product worden de druk- en buigsterkte nagenoeg verdubbeld bij toevoeging van 250 kg cement per m³. Met CEM I haalt men dan een C25/F6, met CEM II haalt men een C20/F5. Dekvloeren zonder toevoeging van Vezel-Compound Duremit halen slechts C12/F3.

Vloerverwarming

Bijkomende voordelen van Vezel-Compound Duremit zijn dat, doordat de dekvloer met deze hulpstof sneller droogt en uithardt dan een gewone dekvloer, de afwerking sneller kan starten. Bovendien worden met dit additief dunnere zwevende dekvloeren mogelijk worden (30 mm ipv 50 mm). Slechts om de 10 m moet een voeg gemaakt worden. De verdichte dekvloer met dit toeslagmateriaal van Grouttech kan ook rechtstreeks op de vloerverwarming worden geplaatst en biedt een betere warmtegeleiding omdat er minder luchtinsluiting is. De gladde dekvloer, waar geen vezels uitsteken, kan ten slotte makkelijk worden afgewerkt met een afwerking op basis van polyurethaan. Vezel-Compound Duremit van Knopp kan worden verwerkt in een klassieke chapevrachtwagen met automatische doseer- en mengbesturing en wordt al net zo klassiek afgewerkt met een helikopter. Een dekvloer met deze hulpstof is beter, maar niet duurder dan een uitvoering met een stalen wapeningsnet.Enkele voordelen voor de architect, de bouwheer en de plaatser:

Het eerste voordeel van Vezel-Compound Duremit is dat het alle net- en vezelwapeningen en alle vloerverwarmingsadditieven vervangt. Daarenboven voorkomt het gebruik van dit additief scheur- en schotelvorming, waardoor de sterkte van de dekvloer toeneemt. Een derde voordeel is dat het oppervlak na behandeling gladder, dichter en gemakkelijker te bekleden is. Voorts is een zwevende dekvloer met een dikte vanaf 30 mm i.p.v. 50 mm mogelijk. Ten slotte is het aantrekkelijk dat de dekvloer rechtstreeks op vloerverwarming kan worden geplaatst. De vloer is dankzij de verdichting beter warmtegeleidend.
 

Deel dit artikel:
Onze partners