Snelle montage Lignodur® terrafina terrasplanken dankzij klik- en klemsysteem

In recordtijd een nieuw terras aanleggen? De Lignodur® terrafina terrasplanken onderscheiden zich van andere terrassystemen door hun handige montagesysteem. Deze terrasplanken laten zich snel monteren dankzij een eenvoudig klik- en klemsysteem.

De Lignodur® terrafina terrasplanken, op de markt gebracht door de Hasseltse firma Locra, bieden een oplossing voor elke ondergrond. Het schroefloze montagesysteem levert de installateur een tijdsbesparing op van wel 50 %.
Een bijkomend pluspunt is dat de terrasplanken milieuvriendelijk zijn. Het Lignodur® terrafina-programma biedt een hoogtechnologisch product aan, dat de voordelen van hout combineert met deze van kunststof.


Veelzijdige demontageclip

“De toepassing van de demontageclip is erg veelzijdig en kan door de installateur bij plaatsing van de terrasplanken vrij bepaald worden”, legt Lode Craenen, zaakvoerder van Locra, uit. “Enerzijds kan de clip aangewend worden bij plaatsing van de voorlaatste plank van het terras, wanneer er met een volledige terrasplank afgesloten wordt. De startclip Massiv krijgt dan de functie van eindclip en de eindgebruiker heeft dan steeds de mogelijkheid zijn twee laatste terrasplanken te demonteren voor toegang tot zijn terras.”

Anderzijds hoeven er geen speciale deksels meer voorzien te worden in het terras voor eventuele toegangen naar regenputten, mazouttanks etc. Met de demontageclips kan je heel eenvoudig de terrasplanken demonteren en naderhand terug monteren zonder enige vorm van beschadiging.


Smalle voegen zorgen voor harmonieus terras

Het montagesysteem is volledig onzichtbaar. Lode Craenen: “Door het uitgekiende klik- en klemsysteem ontstaat er een smalle voeg van 3 à 4 mm die de terrasplanken volledig tot hun recht laat komen. De smalle voeg maakt het terras ook kindvriendelijk en geschikt om met blote voeten te betreden.” Door het klik- en klemsysteem kunnen de terrasplanken in zo goed als elke hoek ten opzichte van de onderconstructie gemonteerd worden. Installateurs kunnen hun creativiteit dan ook de vrije loop laten.


Antislip strips in de draagbalken

Het Lignodur® terrafina-systeem is het enige systeem op de markt dat geïntegreerde antislip strips heeft in al zijn draagbalken, zowel de draagbalken uit de Lignodur®-grondstof als de aluminium draagbalken. Terrasplanken kunnen hierdoor niet verschuiven en de installateur bespaart tijd omdat hij geen kleefstrips en/of schroeven hoeft aan te brengen.


Oplossing voor dakterrassen 

Het Lignodur® terrafina-systeem biedt verder een speciale oplossing voor terrassen op platte daken. Door het eenvoudig schuiven van een plaatanker op de draagbalk, een beschermingsmat en een betondal, kan je probleemloos een plat dak voorzien van een terras, zonder te schroeven.


Draagbalken met variabele opbouwhoogte

Binnen het gamma van Lignodur® terrafina zijn regelbare dragers voorzien, met een bovenplaatje aangepast aan de draagbalken, waardoor deze schroefloos op de draagbalk worden voorzien. Voor een geringe opbouwhoogte biedt het systeem een draagbalk aan van 17 mm, wat dikwijls van toepassing is bij de renovatie van oudere gebouwen.

Lignodur® biedt de keuze uit een assortiment van WPC- en aluminium draagbalken in lage en hoge uitvoering. Met de hoge aluminium draagbalk (70 x 80 mm) kan men de ondersteuningspunten verhogen naar 1,20 m in plaats van 60 cm. Hierdoor verlagen de nivelleringspunten met 50 %. Door de hoogte van 80 mm van de draagbalk kan men zelfs onder omstandigheden de regelbare dragers weglaten.

Bij toepassing op platte daken en/of andere afgedichte vlakken kan men door middel van een kaderconstructie van de aluminium draagbalk, de bevestiging van de buitenste draagbalken volledig weglaten.

Deel dit artikel:
Onze partners