SOILite, uniek Europees platform voor bodemexpertise

Begin dit jaar werd SOILite boven de doopvont gehouden. SOILite staat voor “SOIL Innovation Technology Event” en is een businessgedreven platform met als doel consultants, vastgoedontwikkelaars, studiebureaus, aannemers en grondeigenaars te informeren over de meest innovatieve oplossingen inzake bodem- en grondwatersanering. Het is een initiatief van zes Europese bedrijven die complementaire technologieën aanbieden om consultants en landeigenaren te helpen bij het herwaarderen van hun gronden door een gerichte sanering van grondwater- en bodemvervuiling. De zes partners geven de aftrap van hun Europese tournee in onze hoofdstad op 28  april. Nadien volgen nog Spanje, Frankrijk, Italië, Nederland en Denemarken.

Partners

De zes partners zijn Haemers Technologies, Injectis, EniSSa, Evonik, Bio2Clean en IFlux. De expertise van elk van deze bedrijven wordt nu al in heel wat Europese projecten toegepast. Het gaat dan om onder andere thermische absorptie, in-situ injectie, 3D-visualisatie van de ondergrond, fytoremediatie en grondwatermonitoring. Heel complementaire technologieën dus die elk op zich inzetbaar zijn voor een specifiek type vervuiling.

In de Europese saneringsmarkt gaat jaarlijks naar schatting 6,5 miljard Euro om. Het aantal verontreinigde terreinen is met 650.000 dan ook immens en overheden vermoeden dat het maar om het topje van de ijsberg gaat.

 

Voor wie is dit interessant?

De traditionele afnemers van deze expertise zijn brownfieldontwikkelaars, bedrijven die focussen op reconversie maar ook studiebureaus en aannemers die geconfronteerd worden met vervuilde sites. En gezien de omvang van de problematiek, is het inwinnen van dergelijke expertise ooit aan de orde.

 

SOILite houdt eerst halt in Brussel

De eerste SOILite-workshop gaat op donderdag 28 april door in ‘Maison de la Poste’ op de Tour & Taxis-site in Brussel. Er worden alles samen 150 ontwikkelaars, ingenieurs, architecten en aannemers verwacht. Na de zomer gaat het dan richting Spanje.

Meer weten: check soilite.eu en schrijf in met de code “SOILITE-BXL22”.

Deel dit artikel:

Onze partners