Solatube: zowel automatisch dimmen als aanvullen van daglicht

Niets is zo prettig als natuurlijk daglicht. Er zijn echter situaties waarin het wenselijk kan zijn om een daglichtsysteem geheel of gedeeltelijk te verduisteren. Anderzijds zijn er momenten waarop misschien meer licht gewenst wordt dan het aanwezige daglicht, bijvoorbeeld op donkere dagen. Het daglichtsysteem van Solatube weet in beide gevallen raad. 

Het daglichtsysteem van Solatube vangt met een speciale, relatief kleine, koepel het buitenlicht op, dat door een sterk reflecterende buis elke gewenste ruimte bereikt. Het unieke aan dit systeem is dat het door middel van domotica en een slimme sensor of tijdklok de (dag)lichtregeling in huis kan regelen.

 

Automatisch dimmen van daglicht

Speciaal om ruimtes te verduisteren is de Solatube-daglichtdimmer ontwikkeld, die met een druk op de knop traploos te regelen is. Door middel van de daglichtdimmer verduister je vanop een afstand een ruimte naar behoefte . Door middel van domotica en een luxmeter en tijdklok is het ook mogelijk dat de dimmer automatisch het daglicht regelt.


Aanvullen van daglicht

Daglicht en kunstlicht kunnen ook gemakkelijk samen worden geïntegreerd in één systeem. Met deze combinatie ontstaat er een automatisch daglicht- en ledlichtsysteem om zowel overdag als ’s avonds een gelijkmatig lichtniveau te hebben. Het geavanceerde TechLED-systeem vult automatisch aan met ledverlichting wanneer het daglicht afneemt of als de bewegingssensor is ingesteld.


Voor een fraaie en functionele afwerking kan zowel de daglichtdimmer als een verlichtingsarmatuur in hetzelfde Solatube-daglichtsysteem worden geplaatst.

Bron: Solatube
Deel dit artikel:
Contacteer Techcomlight
Onze partners