SOLEAL Next ramen en deuren: meer mogelijkheden, minder impact

SAPA breidt zijn productengamma uit met SOLEAL Next, een nieuwe serie ramen en deuren waarbij gerecycled aluminium en gerecyclede PA-stegen worden gebruikt om de impact op het milieu te verminderen. SOLEAL Next biedt talrijke oplossingen met verschillende designs, toepassingen, openingsmogelijkheden, accessoires en handgrepen voor elk project. Daarnaast biedt SOLEAL Next doeltreffende thermische, akoestische en weerbestendigheidsprestaties en voldoet het aan de meeste vereisten volgens de internationale regelgevingen.

MEER DESIGN

Het gamma SOLEAL Next ramen en deuren biedt architecten en adviseurs eindeloze mogelijkheden dankzij de vele designs en verschillende toepassingen. Behalve profielen met een bouwdiepte van 75 mm, zijn ook profielen van 65 mm beschikbaar (enkel als projectoplossing).

De ramen, gekenmerkt door hun slanke lijnen, zijn verkrijgbaar in verschillende designs, afwerkingen en kleuren, met verschillende openingsmogelijkheden. Verborgen elementen zoals scharnieren, afwatering en handgreep dragen bij tot een minimalistische esthetiek.

De deuren zijn verkrijgbaar met verdektliggende scharnieren, tot een hoogte van 3 meter en bieden de mogelijkheid om een technische stijl als optie toe te voegen voor naadloze integratie van allerlei toegangscontrolesystemen zoals sensoren en camera's. Dit zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden die het nieuwe, veelzijdige systeem biedt.

MEER COMFORT

SOLEAL Next is ook gebruiksvriendelijk. Zo zijn er gemotoriseerde sloten, elektromagnetische sloten voor deuren en, voor ramen, een vergrendelingssensor die via een applicatie een melding stuurt wanneer het raam niet goed gesloten is. De valramen kunnen gemotoriseerd worden om in elke kamer een optimale natuurlijke ventilatie te verkrijgen en om meer zonlicht binnen te laten dankzij de slanke profielen. Het gamma biedt ook de mogelijkheid om extra veiligheid in te bouwen via een glazen doorvalbeveiliging, wat zorgt voor een maximale transparantie tussen binnen en buiten. De thermische prestaties, met een Uw tot 0,71 W/m2K, is een bijkomend kenmerk dat zich vertaalt in een grotere energiebesparing, aangezien het verbruik van airconditioning en verwarming aanzienlijk wordt verminderd. Akoestisch comfort is een ander voordeel van SOLEAL Next, aangezien het geluidsniveau tot 47 dB kan worden verlaagd.

MEER VEILIGHEID

Het gamma ramen en deuren SOLEAL Next voldoet bovendien aan de hoogste normen inzake inbraakwerendheid. De deuren omvatten nog meer veiligheidskenmerken, zoals kogelwerende bescherming, brand- en rookcontrole, panieksluitingen en vingerbeveiliging.

MEER ESTHETIEK

Naast de slankheid en de elegante lijnen van de profielen, die beschikbaar zijn in verschillende afwerkingen en kleuren, omvat SOLEAL Next de nieuwe handgrepen uit de EXCLUSIVE COLLECTIE HANDGREPEN. Hiermee wordt de esthetiek van de ramen en deuren opnieuw gedefinieerd en wordt de gebruiker een grote mogelijkheid tot personalisatie geboden. De collectie bestaat uit drie lijnen met een minimalistische en tijdloze stijl: SELECTION, TEMPTATION en PASSION. Alle versies zijn teruggebracht tot de essentie, om zo trouw te blijven aan het streven van het merk naar het gebruik van edele materialen en strakke lijnen.

MEER RECYCLAGE, LAGERE KOOLSTOFVOETAFDRUK

Alle profielen van het SOLEAL Next gamma zijn gemaakt met Hydro CIRCAL®, een aluminium dat wordt verkregen door oude ramen aan het einde van hun levenscyclus (post-consumptie) of  andere voorwerpen met een gelijkwaardige legering te smelten. Dit procédé maakt het mogelijk de ontginning van mineralen te verminderen, het storten van afval in de natuur te vermijden, het energieverbruik van het productieproces te verminderen en de CO2-uitstoot in de atmosfeer te beperken.

Kortom, het is een veel milieuvriendelijker product dan primair aluminium en gerecycleerd aluminium vóór consumptie, dat tevens bijdraagt tot de ontwikkeling van de circulaire economie. Het gevolg van het gebruik van het nieuwe SOLEAL Next gamma met Hydro CIRCAL®, met een lage thermische transmissie, is de drastische vermindering van de uitstoot, die oploopt tot meer dan 70% in vergelijking met de gemiddelde koolstofvoetafdruk van aluminium dat in Europa wordt verbruikt.

Met zijn 2,3 kg CO2 per kg aluminium heeft Hydro CIRCAL® momenteel één van de laagste emissies op de markt. Het doel is deze terug te brengen tot volledige recycling na consumptie. Het gebruik van Hydro CIRCAL draagt dus op een zeer doeltreffende manier bij tot de bouw van duurzame gebouwen die in aanmerking komen voor de meest prestigieuze milieucertificeringen zoals LEED, BREAM, WELL, VERDE, of LEVEL(s). SOLEAL Next is tevens gemaakt met meerdere gerecyclede PVC-vrije componenten. Momenteel loopt de procedure om Cradle to Cradle-gecertificeerd te worden. Dynamische EPD- berekening (Milieuproductverklaring) is beschikbaar via het berekeningspakket TechDesign.

Bron: SAPA
Deel dit artikel:
Onze partners