Sou Fujimoto te gast in Flagey

In de identiteit van een stad speelt architectuur een cruciale rol. Lunch with an Architect is zich hier terdege van bewust en positioneert zich op dat vlak als forum voor dialoog en bespiegeling. Het seizoen wordt geopend met een hoogstaande gast: Sou Fujimoto, een boegbeeld van de minimalistische Japanse architectuur en winnaar van de JIA Prize, de Japanse onderscheiding voor de beste architect van het jaar.

Het vernieuwende karakter van zijn werk komt niet voort uit een zoeken naar een complexe vormtaal. Integendeel: Sou Fujimoto vertrekt van eenvoudige geometrische vormen, waarbij de combinaties tussen de onderdelen een hoofdrol spelen. Het resultaat van zijn reflectie is een revolutionaire aanpak die kan worden vergeleken met de frisse wind die zijn spirituele mentor Le Corbusier in zijn tijd deed waaien.
 
Zijn projecten komen in zijn kantoren in Tokio en Parijs tot stand waaronder de Witte Boom die dit jaar in Montpellier is afgerond, het project Duizend Bomen in Parijs, dat als een model voor de stedenbouwkunde van de 21ste eeuw wordt beschouwd, of nog de toekomstige Delta Tower in Brussel.
 

Praktische info

Flagey – Studio 1
Heilig Kruisplein 1050 Brussel
Woensdag 2 oktober van 12 tot 14 uur
Inschrijven kan via de site: € 98 (korting mogelijk voor architecten) 
(lunch inbegrepen)

Bron: Forum Press & Communication

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage