Steenfabriek Nelissen, het MAS aan de Maas

In Lanaken huist het imposante hoofdkantoor van Steenfabriek Nelissen. Het gebouw doet denken aan het MAS in Antwerpen en wordt daarom het ‘MAS aan de Maas’ genoemd. Opmerkelijk zijn het interieur en exterieur, dat volledig bestaat uit… bakstenen! De waarden van het familiebedrijf – co-creatie, innovatie en duurzaamheid – vormen de pijlers van dit indrukwekkende ontwerp.

Wie de Steenfabriek binnenstapt, kan een beleving verwachten. Zowel particulieren als architecten kijken hun ogen uit in diverse creatief ingestoken ruimtes. Bezoekers kunnen een museale route door de toonzaal volgen, waar de baksteen als kunstobject gepresenteerd wordt in zowel de echte als virtuele wereld.

Ook voor architecten is de stenotheek een interessante ruimte om te bezoeken. Op de werktafel creëert u met behulp van een RFID-tag nieuwe steenmixen, die op een groot scherm direct te bekijken zijn: een bijzondere, unieke ervaring.

doordacht akoestisch en visueel aantrekkelijk

De grote hoeveelheden steen vragen om een doordachte akoestische doch visueel aantrekkelijke oplossing. Daarom is er gekozen voor OWAplan® 90 in een combinatie van wit en zwart spuitwerk.

OWAplan® creëert dankzij haar A-klasse absorptie uitmuntende spraakverstaanbaarheid en minimaliseert galm, ongeacht het aantal bezoekers in de showroom.

Bovendien kunnen plafondelementen zoals verlichting tot op de millimeter nauwkeurig in het naadloze plafond verwerkt worden.

Bron: OWA
Deel dit artikel:
Onze partners