Stûv presenteert stille pelletkachel met rustige vlam

Kachelproducent Stûv brengt een type pelletkachel uit met een aantal vernieuwende features. Met het model P-10 heeft Stûv geprobeerd de gebruikelijke minpunten van pelletkachels weg te werken. Enerzijds zorgt een nieuwe pelletaanvoermethode voor een rustige, volle vlam en anderzijds maakt deze techniek de kachel door de afwezigheid van vallende pettels en ventilatoren opvallend stil.

Nieuw geruisloos aanvoersysteem

Het grote verschil tussen de Stûv P-10 en andere pelletkachels zit hem in de positie van de technische onderdelen. In tegenstelling tot de meeste andere pelletkachels zit het technische gedeelte namelijk onderaan. Een wormschroef brengt  de pellets naar de hogerop gelegen verbrandingskamer. Door die opwaartse beweging ontstaat het effect van een vulkaanuitbarsting, met een grote, volle en vooral rustige vlam tot gevolg.

Daarnaast maakt dit specifieke aanvoersysteem komaf met het tikkende, vaak storende geluid van vallende pellets. Dit systeem in combinatie met de afwezigheid van een convectieventilator maakt de P-10 een van de stilste kachels op de markt.

 

Hoog rendement en geautomatiseerde functies

De Stûv P-10 maakt gebruik van natuurlijke convectie en heeft een rendement van meer dan 90%. Gebruikers kunnen de gewenste temperatuur instellen via een afstandsbediening met geïntegreerde thermostaat. Bovendien heeft de kachel een functie waarbij hij automatisch opstart, zodat de ruimte warm is op het gewenste uur.

 

Verhoogd gebruiksgemak

De sobere, kubusvormige verbrandingskamer is gemaakt uit vermiculiet en bevat geen technische details van de brander. Ze kan 45° naar links of naar rechts draaien, waardoor het vuur vanuit meerdere hoeken zichtbaar is en gebruikers de richting van de stralingswarmte zelf kunnen kiezen.

Stûv heeft er ten slotte ook aan gedacht het onderhoud zo eenvoudig mogelijk te maken. Zo is de kachel voorzien van een reservoir op armhoogte, zodat gebruikers de zware zak met pellets niet volledig moeten opheffen om de kachel bij te vullen.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage