Sunstage Green Hybrid is nieuwe blikvanger bij General

Voor General was Batibouw 2010 een onverhoopt succes dankzij de grote belangstelling voor duurzaam wonen. Dit jaar keert de Japanse warmtepompspecialist terug met een innovatie. De Green Hybrid, een hybride combinatie van een Waterstage lucht-water warmtepomp en Sunstage zonnecollectoren, koppelt ongekende prestaties aan een minimale ecologische afdruk.

Voor General was Batibouw 2010 een onverhoopt succes dankzij de grote belangstelling voor duurzaam wonen. Dit jaar keert de Japanse warmtepompspecialist terug met een innovatie. De Green Hybrid, een hybride combinatie van een Waterstage lucht-water warmtepomp en Sunstage zonnecollectoren, koppelt ongekende prestaties aan een minimale ecologische afdruk. General maakt zich sterk daarmee de absolute top in duurzame energie aan te bieden.

Groene energiekampioen

Op de spraakmakende website liveheatpump.be vergelijkt Thercon, exclusief General-importeur voor de Benelux, de prestaties van een Sunstage Green Hybrid preproductiemodel met vijf andere verwarmingsystemen. Hieruit blijkt Generals nieuwste warmtepomp ecologisch gezien de beste investering. Ondertussen is de Green Hybrid de preproductiefase ontgroeid en is nu een volwaardig systeem voor nieuwbouw of renovatie.De combinatie van het zonthermisch systeem en een General warmtepomp zorgt dat de Green Hybrid energiezuinig is en tegelijkertijd een maximaal comfort garandeert. De zonnecollectoren halen de maximale energie uit de zon voor de afgifte van sanitair warm water, terwijl de warmtepomp warm water afgeeft aan de vloerverwarming en radiatoren. De Green Hybrid heeft een 300 of 500 liter versie en kan daarmee moeiteloos op elk moment in de warmwaterbehoefte voorzien.


                                                                       Sunstage Green Hybrid zonneboiler

Zonne-energie en buitenlucht

Het verschil met andere systemen schuilt in het gebruik van de zon en de buitenlucht. Erik Waumans, directeur van Thercon, licht toe: “De Green Hybrid detecteert wanneer de zon genoeg energie levert. Is dit te weinig, dan zorgt de warmtepomp voor bijverwarming. Op die manier heb je in alle weersomstandigheden een volledige boiler warm water ter beschikking.”
 
Je kan General terugvinden op Batibouw in hal 12, stand 206. 
Deel dit artikel:
Onze partners