Terugblik 2009 - vooruitblik 2010: BLAF Architecten

Blaf, het veelbelovende Lokerse bureau van Barabara Oelbrandt, Bart Vanden Driessche en Lieven Nijs, werd in 2009 laureaat van de Belgische Prijs voor Architectuur & Energie. Voor 2010 kijken ze uit naar enkele niet-residentiƫle projecten in Poperinge en Lokeren.

1) Welk project of welke gebeurtenis binnen uw bureau zijn u het meest bijgebleven in 2009?
De Belgische Prijs voor Architectuur & Energie waar we laureaat waren met abA en geselecteerd met dhL (architectuur) , mgL en pbW (energie)

 2) Van welk project of welke gebeurtenis verwacht u veel in 2010?

 

De verwachtingen zijn voor ieder project dezelfde. Na onze ruime ervaring in de woningbouw kijken we wel uit naar de niet-residentiële ontwerpopdrachten die ons in de nabije toekomst zullen bezighouden. De tijdelijke vereniging BLAF-Kris Coremans is weerhouden als kandidaat-ontwerper van een onbemand interpretatiecentrum nabij Lyssenthoek Military Cemetery te Poperinge, er is een selectie voor een open oproep, en samen met PLUS office architects werken we aan een stadsvernieuwingsproject in het centrum van Lokeren.3) Welk profiel moet de Vlaamse bouwmeester volgens u hebben en waar zal hij/zij vooral aandacht voor moeten hebben?

 

Het architectuurlandschap is zeer breed en divers. Dat moet in onze ogen zo blijven. Een goede bouwmeester moet dit erkennen en stimuleren. Behalve de beleidsmatige taken is het bijvoorbeeld voor open oproep wel belangrijk dat er voeling blijft met de praktijk.

Deel dit artikel:
Onze partners