Terugblik op Corus Architectendag 2010 in Felix Pakhuis

Enige tijd geleden mocht Corus Colors heel wat architecten verwelkomen op zijn Architectendag 2010 in het Felix Pakhuis in Antwerpen. Stijn Peeters van Architectennv was een van de sprekers.

Enige tijd geleden mocht Corus Colors heel wat architecten verwelkomen op zijn Architectendag 2010 in het Felix Pakhuis in Antwerpen. Stijn Peeters van Architectennv was een van de sprekers.

    


 

De kwaliteit van bedrijventerreinen en de duurzame waarde van goede ontwerpen stonden centraal op de Corus Architectendag. De eerste spreker was Annet Jantien Smit van onderzoeksbureau Denkbeeld. Zij liet aan de hand van de resultaten van twee onderzoeken naar vestigingslocaties onder eindgebruikers van utiliteitsgebouwen zien dat diverse typen eindgebruikers verschillende eisen stellen aan hun werkomgeving. “Creatieve ondernemers gaan voor identiteit”, legde Smit aan de hand van de resultaten van dit onderzoek uit. “De creatieven willen gevestigd zijn in visueel onderscheidende gebieden, anders dan elders, die bewust zijn ontworpen of juist bewust niet zijn ontworpen. Uit de voorlopige resultaten van ons onderzoek blijkt dat ondernemers in de industriële sector juist belang hechten aan functionaliteit en een goede logistiek”, aldus Smit. “Er moet gewoon gewerkt kunnen worden, het uiterlijk doet er verder niet zo toe. Voor de creatieven geldt: function follows form, terwijl de industrie laat zien dat daar form follows function het credo moet zijn.”

Professionele architectuur

Niet alleen het ontwerp moet optimaal zijn afgestemd op de eindgebruiker, ook de uitoefening van het beroep van architect dient tot het uiterste te worden geperfectioneerd voor een kwalitatief en duurzaam ontwerp. Dat stelde Stijn Peeters, architect bij de ArchitectenNV. Aan de hand van enkele inspirerende ontwerpen, waarin zijn bureau samenwerkte met andere architecten en bouwprofessionals, illustreerde hij de waarde van een goede samenwerking waarbij de gecombineerde kennis een goed eindresultaat tot gevolg had. “Maar samenwerking is niet alleen van belang voor het verkrijgen van kwalitatieve, esthetische en duurzame gebouwen”, aldus Peeters. “De toenemende complexiteit als gevolg van regelgeving, de vele commissies en de willekeur in stedenbouwkundige voorschriften vragen om professioneel georganiseerde bureaus. Ook het thema duurzaamheid dat steeds meer onze aandacht vraagt stelt hogere eisen aan architecten. Met de gecombineerde kennis van meerdere specialisten kan ons landschap op een betere, meer verantwoorde, meer duurzame en meer esthetische manier worden bebouwd”, aldus Peeters.
 

Colorcoat Prisma


Aansluitend stelde Pleun Dekker, Business Development Manager bij Corus Colors het gamma Colorcoat voorgelakt staal voor en lanceerde hij het vernieuwde Colorcoat Prisma waarmee kwalitatief duurzame en in het oog springende gebouwen kunnen worden gerealiseerd. Colorcoat Prisma wordt beschikbaar in diversie nieuwe metallic-, uni en matte kleuren, en wordt geleverd met tot 30 jaar Confidex Garantie.

    


 

Deel dit artikel:
Onze partners