‘Touch to Open’: nieuwe manier om deuren te openen

Sinds de middeleeuwen is er tot nog toe niets veranderd aan de manier waarop men een deur opent. De Smart Entrance technology by Pollmeier brengt hier verandering in en biedt voortaan de mogelijkheid deuren te openen zoals meubelen, en dus niet meer via een mechanisch systeem met gebreken zoals vroeger.

Smart Entrance – Touch to open verandert de manier waarop u een ruimte betreedt. “Touch to open” betekent dat u de Smart Entrance greep enkel hoeft aan te raken om het Smart Entrance slot te bedienen en de deur te openen.

 

Duidelijke geometrische vormen

Voor architecten met minimalistische ontwerpvisie, is Smart Entrance by Pollmeier de eerste oplossing om deuren te openen die visueel, haptisch en functioneel overtuigend is. Smart Entrance grepen onderscheiden zich door hun duidelijke geometrische vormen. Ze laten geen bewegende en mechanische onderdelen zien en zijn vlak op het deurblad geplaatst.

De Smart Entrance greep en het Smart Entrance slot vormen een geheel. Het slot werkt op batterijen en is met een magnetische dagschoot uitgerust. Het wordt geactiveerd door de Smart Entrance greep aan te raken, zowel bij het openen als het sluiten van de deur.

De technologie Smart Entrance - Touch to open is geschikt voor opbouwtoepassingen, maar kan ook ingebouwd worden in stompe houten binnendeuren.

 

Onzichtbaar deurbeslag

Smart Entrance grepen maken voor het eerst alle deurbeslag onzichtbaar. Een vlakke vormgeving met weinig details is erg in trek. Dat verklaart waarom de duurdere onzichtbare scharnieren de laatste jaren veel terrein gewonnen hebben voor hoogwaardige toepassingen. De Smart Entrance technologie biedt nu de mogelijkheid om dit principe op de hele deur toe te passen, en vooral op oppervlakken die altijd zichtbaar zijn.

De grepen zijn ontworpen in een minimalistische stijl, die erg gewild is door architecten en door auto-, keuken- en meubelfabrikanten allang toegepast wordt, ook voor deuren. Zelfs voor plinten en lichtschakelaars was er allang een strak design zonder franjes ontwikkeld, maar nu is deze ook beschikbaar voor deuren.

Een andere belangrijke troef van de Smart Entrance grepen is het beperkte onderhoud. Deurkrukken worden bewogen, vertonen na verloop van tijd speling, beginnen te klapperen of komen in het ergste geval volledig los. Touchgrepen vormen – eens gemonteerd – een vaste verbinding met de deur. Wat niet bewogen wordt, kan ook niet loskomen en is bijgevolg onderhoudsvrij.

Meer weten? Klik hier.

Bron: Häfele
Deel dit artikel:

Onze partners