Transparante uitstraling voor nieuw hoofdkantoor 3M in Delft

Met haar opvallende, strakke ronde vormgeving springt het Nederlandse hoofdkantoor van 3M vanaf de A13 bij Delft direct in het oog. De ronde vorm van het gebouw verleent niet alleen karakter aan de buitenzijde; het voorziet de binnenzijde van een open, transparante en lichte uitstraling. Iets dat aanzienlijk versterkt is door de toepassing van 3600 m² langwerpige OWA Sinfonia panelen.

Belangrijk in de keuze voor Sinfonia was het aantal punten dat de panelen bijdragen aan een goede BREEAM-NL certificering. Met als kanttekening dat een strak, open design en uitstekende akoestiek werd gerealiseerd.

 

BREEAM-certificering ‘Very Good’

Mede dankzij de duurzame panelen behaalde 3M met een ruime score van 57 punten,  een drie sterren BREEAM-certificering ‘Very Good’. Sinfonia scoorde onder meer punten op het gebied van recyclebaarheid (100%), het percentage hergebruikt materiaal (32%), de emissieklasse (A+), hoge lichtreflectie (87%) en uitstekende geluids- (0,85 αw) en overlangsisolatie (30 -46 dB).

Door alle benodigde documentatie kant-en-klaar aan te leveren, kon de BREEAM-certificering meteen worden aangevraagd.

 

Strakke zichtlijnen met uitstekende akoestiek

Het transparant atrium met trappenhuis vormt het hart van het ronde kantoorpand. Mede dankzij de plaatsing van langwerpige Sinfonia panelen is daaromheen een open werkomgeving met uitstekende akoestiek gerealiseerd.

Met behulp van het verdekte bandraster systeem en langwerpige panelen (300 x1800 mm en 300 x 2500 mm) zijn er strakke zichtlijnen door het pand en haar vele glaswanden getrokken.

 

Prettig akoestisch klimaat

De absorptiewaarde van 0,85 αw voorziet het kantoor van een prettig akoestisch klimaat, terwijl de zeer hoge overlangsisolatie geluidsoverlast tussen de ruimtes beperkt.

Door het restaurant te voorzien van het hygiënische paneel Humancare wordt bovendien voldaan aan de strengste hygiëneregels.

Deel dit artikel:

Onze partners