Vernieuwde OWA Sinfonia: vijf functies, alle RAL-kleuren, één systeem

De primaire focus in multifunctionele gebouwen ligt op de creatie van oogstrelende composities van materialen, kleuren en licht. Voor een totaalbeleving is de akoestiek in de verschillende ruimtes echter een belangrijke factor. OWA, ontwikkelaar en producent van innovatieve plafonds, ondersteunt op dit vlak met de vernieuwde OWA Sinfonia collectie. De serie omvat nu vijf varianten, ieder met unieke akoestische functies.

De verschillende type panelen zijn qua uitstraling en oppervlakte niet van elkaar te onderscheiden en zijn in alle denkbare kleuren te verkrijgen. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende standaardbreedtes. Binnen deze standaard dimensies kan Sinfonia in ieder gewenst formaat op maat worden geleverd.

 

Sinfonia Silencia

Met een absorptiewaarde van 1.0 is het Sinfonia Silencia paneel het summum op het gebied van geluidsabsorptie en minimalisering van de nagalmtijd. Voornamelijk in ruimtes met veel diffuus geluid, zoals stemmen, muziek of voetstappen is Sinfonia Silencia de perfecte oplossing. Door omgevingsgeluiden maximaal te absorberen creëert Silencia een aangename beleving van de ruimte-akoestiek. Sinfonia Silencia wordt onder andere toegepast in foyers, aula’s, kantoorruimten en open leer- of werkomgevingen.

 

Sinfonia Premium

Sinfonia Premium is de perfecte allrounder in het Sinfonia-gamma. Met een absorptiewaarde van 0.85 en een sterke prijs-kwaliteitverhouding zijn deze plafondpanelen geschikt voor het realiseren van een prettig akoestisch klimaat in veel soorten ruimtes, zoals winkels, horeca en ontvangstruimtes. Door de brede variatie in kleur en ophangsystemen is het ook vanuit esthetisch oogpunt de perfecte allrounder.

 

Sinfonia Reflecta

De naam verraadt het al: Sinfonia Reflecta is een sterk reflecterend paneel en weerkaatst het geluid voor het creëren van een optimale verstaanbaarheid in grote ruimtes. Op basis van een door OWA gegeven advies wordt bepaald op welke plekken Sinfonia Reflecta geplaatst wordt om het geluid maximaal te verspreiden. Zo zijn sprekers in bijvoorbeeld presentatieruimtes, conferentieruimtes en collegezalen op ruime afstand goed te verstaan.

 

Sinfonia Balance

Door de doordachte combinatie van geluidsabsorptie en geluidsreductie is Sinfonia Balance het perfecte paneel om geluiden in en tussen ruimtes te reguleren. Dit akoestische plafondpaneel minimaliseert geluiden zodat gesprekken binnen vier muren blijven. Sinfonia Balance creëert een oase van rust en wordt onder andere toegepast in overlegruimtes, brainstormruimtes en kleine kantoren.

 

Sinfonia Privacy

De belangrijkste functie van Sinfonia Privacy is de reductie van overlangsgeluiden naar naastgelegen ruimtes. De plafondpanelen van Sinfonia Privacy worden daarom voornamelijk geplaatst in ruimtes waar medium geluidsabsorptie voldoende is. Doordat de panelen van binnen naar buiten absorberen en reduceren kan er in stilte overlegd of gewerkt worden en wordt uw privacy gewaarborgd, ook bij een rumoerige naastgelegen verkeersruimte. Ruimtes waar Sinfonia Privacy veelal worden toegepast zijn: bespreekruimtes, directieruimtes en bel- of concentratieruimtes.

 

Cradle 2 Cradle certificaat

Alle Sinfonia panelen vallen binnen het gecertificeerde OWA Green Circle recyclingsysteem en kunnen 100% worden hergebruikt. Dankzij nieuwe productietechnieken zijn de Sinfonia Privacy plafondpanelen 40% minder dik dan producten met vergelijkbare prestaties. Hierdoor vervoert OWA meer panelen per vrachtwagen, wat zorgt voor minder uitstoot.

 

Akoestische meting: basis voor interieurplan

OWA kan in een renovatie- of verbouwproject vroegtijdig worden ingeschakeld voor een vrijblijvende akoestische meting en advies op maat. OWA stelt haar specialistische kennis kosteloos ter beschikking. Indien nodig en gewenst wordt de hulp van professionele partners ingeschakeld, om de meest complexe akoestische vraagstukken op te lossen. Ook voor nieuwbouwprojecten verzorgt OWA vroegtijdig advies.

Interesse in de vernieuwde OWA Sinfonia serie? Op www.owa-akoestiekendesign.be/owa-sinfonia/ vindt u meer informatie over de collectie en projecten waarin Sinfonia is verwerkt.

Bron: OWA
Deel dit artikel:

Contacteer OWA Benelux

Onze partners