Vezelcement: het perfecte materiaal voor sociale woningbouw

Sociale woningen voorzien van betaalbare en duurzame materialen op de daken en gevels? Of het nu gaat om nieuwbouw- of renovatieprojecten, vezelcement is steeds een betrouwbare oplossing! De vezelcement bouwmaterialen van Cedral (leien en gevelstroken) en EQUITONE (gevelpanelen) zijn niet meer weg te denken uit de sociale huisvesting en blinken uit op verschillende vlakken. Benieuwd wat vezelcement voor jouw project kan betekenen?

Wat is vezelcement?

Vezelcement is een hoogwaardig en betrouwbaar bouwmateriaal dat geproduceerd wordt met grondstoffen van natuurlijke oorsprong, denk maar aan zand, water, cellulosevezels en cement. Die minutieus samengestelde mix zorgt voor een sterk, lichtgewicht én veelzijdig materiaal dat ook nog eens duurzaam en brandveilig is.

Belang vezelcement

Bouwmaterialen uit vezelcement zijn een logische keuze voor de bekleding van daken en gevels. Zo bieden ze een waaier aan creatieve mogelijkheden dankzij de verschillende kleuren, afwerkingen en plaatsingsmethoden. Ideaal dus om sociale woningen een tijdloze uitstraling te geven. Bovendien zijn de dak- en gevelmaterialen leverbaar uit stock, brandveilig (brandreactieklasse A2-s1, d0), vormvast en onderhoudsvriendelijk. Tot slot mag je rekenen op een uniforme kwaliteit en lange levensduur.

Cedral leien

De Cedral leien uit vezelcement kan je inzetten op dak én gevel in verschillende plaatsingspatronen. De standaard leien zijn beschikbaar in drie afwerkingen (Alterna, Boronda en New Stonit) en in meerdere kleuren. De nieuwe TECTA lei is voorzien van een extra beschermlaag en beschikbaar in twee afwerkingen (Smooth en Texture). Met leien kan je de volledige gebouwschil inpakken en zorgen voor speelse toetsen door kleuren te combineren.

Cedral sidings

Met de Cedral gevelstroken, ook wel sidings genoemd, heb je alle creatieve vrijheid om unieke gevels te ontwerpen die perfect passen bij je sociale woningproject. Cedral sidings uit vezelcement zijn beschikbaar in twee afwerkingen (effen of met houtstructuur) en in een ruim aanbod van standaardkleuren. Om de keuze te vergemakkelijken, zijn de kleuren ingedeeld in vier collecties, gebaseerd op de huidige woontrends. Design, Expressive, Natural of Classic, je ontdekt er ongetwijfeld de passende kleur!

Equitone gevelpanelen

Onder het merk EQUITONE vind je ook nog een breed gamma aan gevelpanelen in verschillende texturen en kleuren. Met deze vezelcement panelen maak je een architecturaal statement en creëer je moeiteloos opvallende en strakke gevels. Het gamma bevat panelen in allerlei formaten en afwerkingen.

Bron: Cedral
Deel dit artikel:
Onze partners