VIBE-congres gewijd aan gezonde en veerkrachtige stad

Op donderdag 5 en vrijdag 6 september organiseren VIBE en Odisee Hogeschool (KU Leuven) een nieuwe editie van het VIBE-congres. Het centrale thema is ditmaal de gezonde en veerkrachtige stad. Deelnemers maken tijdens deze tweedaagse kennis met stedenbouwkundige ontwerpmaatregelen om als stad of gemeente de klimaatdoelstellingen van 2050 te realiseren.

Het congres focust op de kernpunten die binnen de stad van de toekomst centraal staan zoals biodiversiteit, sociale inclusie, hernieuwbaarheid en circulariteit. Het VIBE-congres maakt je wegwijs in deze boeiende thema's en ankerpunten. Hoe gaan we om met de uitdagingen die zich stellen op het vlak van mobiliteit, economie, gezondheid en ruimtelijke ordening? Wat zijn de mogelijkheden en toekomstperspectieven? Hoe integreren we de kernaspecten van gezonde en veerkrachtige steden in het beleid? En welke zijn inspirerende voorbeeldprojecten die momenteel al gerealiseerd zijn? 

Na het VIBE-congres heb je alle kennis op zak om een toekomstgerichte stad te ontwerpen en te realiseren. De volgende experts tekenen onder meer present: Erik Rombaut (KU Leuven), Luc Eeckhout (evr-architecten/KU Leuven), Mieke Vandenbroucke (VIBE), Trui Maes (CLT Gent), Alexis Versele (BAST architects & engineers/KU Leuven) en Han Dijk (PosadMaxwan). Het programma ziet er als volgt uit:

 

Donderdag 5 september

  • Keynote door architect Luc Eeckhout over de gezonde en natuurlijke stad
  • Sessie 1: de natuurlijke stad
  • Sessie 2: de circulaire stad
  • Praktijkopdracht
  • Debat met inleidende keynote door stedenbouwkundige Han Dijk (gratis)

Vrijdag 6 september

  • Bezoek aan praktijkvoorbeelden van circulaire stedenbouw
  • Bezoek aan praktijkvoorbeelden van natuurlijke en sociale stedenbouw

Op deze website kan je de nodige informatie over het volledige programma, de sprekers, de locatie en de inhoud van het congres terugvinden. Je vindt er ook alle gegevens met betrekking tot de inschrijvingen en de deelnameprijzen.

 

Bron: VIBE

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage