VIEGA Fonterra Reno zou vloerverwarming bij renovatie mogelijk maken

Men kiest niet vaak voor vloerverwarming bij een renovatie, omdat de oorspronkelijke opbouwhoogte vaak te laag is. Volgens VIEGA kan je met de gietmassa van Fonterra Reno ook op plaatsen met een zeer lage opbouwhoogte een vloerverwarming installeren.
Men kiest niet vaak voor vloerverwarming bij een renovatie, omdat de oorspronkelijke opbouwhoogte vaak te laag is. Volgens VIEGA kan je met Fonterra Reno ook op plaatsen met een zeer lage opbouwhoogte een vloerverwarming installeren. VIEGA gebruikt namelijk een gietmassa in plaats van opbouwplaten om de vloerverwarming af te werken.
PB-leidingen worden geplaatst in voorgefreesde gipsplaten

Voorgefreesde gipsplaten, die 18 mm dik zijn, kan men droog installeren. Zodra de PB-leidingen erin geplaatst zijn, kan men het geheel afwerken met een gietmassa. De gietmassa is 3 tot 4 mm dik en volgens VIEGA al na 2 tot 4 uur beloopbaar. De systeemplaten kunnen door één persoon gemonteerd worden en bieden meer houvast voor de PB-leiding. Afhankelijk van de ondergrond zijn er verschillende oplossingen en toebehoren. Zo zijn er de hardschuimplaten (6 tot 30 mm) die onderisoleren en de compensatieplaten die de restvlakken bedekken.


Het geheel wordt afgewerkt met een gietmassa in plaats van opbouwplaten.


Deel dit artikel:
Onze partners