Vijf Belgische projecten halen shortlist Dezeen Awards 2022

De Britse architectuursite Dezeen heeft zopas de shortlists bekendgemaakt voor de Dezeen Awards 2022. Van de telkens 57 genomineerden zijn er drie Belgische architectuurprojecten en twee interieurprojecten bij de kanshebbers.

Architectuurprijs

Op de shortlist voor de architectuurprijs prijken 57 projecten van onder meer MVRDV, MAD en wijlen Richard Rogers. De projecten zijn genomineerd in elf verschillende categorieën en staan verspreid over 24 landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Vietnam, Iran en dus ook België.

In de categorie ‘Housing’ is Cohousing De Sijs in Leuven van OFFICEU architects for urbanity genomineerd. In de categorie ‘Business Building’ maakt Dakserre Agrotopia in Roeselare van META architectuurbureau en van Bergen Kolpa Architecten kans op de prijs. ‘Fietsen door de Heide’ in Nationaal Park Hoge Kempen van Maat-ontwerpers, Bart Lens en Witteveen+Bos is genomineerd in de categorie ‘Landscape’.

 

Interieurprijs

Ook twee interieurprojecten op Belgische bodem zijn in de running voor de Dezeen Awards. Ook hier prijken in totaal 57 projecten op de shortlist uit 24 verschillende landen.

De Belgische interieurs die kans maken op de prijs zijn Bath & Barley in Brussel van WeWantMore en ‘Ontspannende geometrie met gele accenten’ in Antwerpen door Van Staeyen Interieur Architecten.

Deel dit artikel:

Onze partners