VMZ Mozaik-cassettes met 3D-structuur voor kunstige zinken gevel

Om een gevel een unieke uitstraling te geven, ontwikkelde VMZINC binnen de zinken gevelsystemen een Mozaik-cassettegamma. Daardoor kan niet alleen met kleuren en lijnen gespeeld worden, maar ook met reliëf en schaduw. De VMZ Mozaik-cassettes zijn voortaan verkrijgbaar in drie dieptes (60,80 en 100 mm).
Zink wordt al lang niet meer uitsluitend in verband gebracht met dakgoten en daken. Ook als gevelbekleding wordt zink steeds populairder. En terecht.  Zinken gevelsystemen zijn duurzaam, makkelijk te plaatsen en zorgen in combinatie met isolatiemateriaal voor een aanzienlijke energiebesparing. Daarnaast kunnen zinken gevelsystemen een esthetische meerwaarde betekenen. Om een gevel een unieke uitstraling te geven, ontwikkelde VMZINC een Mozaik-cassettegamma. Daardoor kan niet alleen met kleuren en lijnen gespeeld worden, maar ook met reliëf en schaduw. De VMZ Mozaik-cassettes zijn voortaan verkrijgbaar in drie dieptes (60,80 en 100 mm). 

VMZ Mozaik, nu ook in 3D

Op Batibouw 2012 lanceert VMZINC een uitgebreid gamma Mozaik-cassettes met drie nieuwe dieptes: 60, 80 en 100 mm. De architecturale mogelijkheden om een gevel te personaliseren en meer dimensie te geven worden door deze vernieuwing aanzienelijk uitgebreid. Samen met de 8 reeds beschikbare standaardformaten, kan met deze drie nieuwe dieptes nu ook driedimensioneel gewerkt worden en kunnen reliëf- en schaduweffecten gecreëerd worden. De Mozaik-cassettes zijn in 5 tinten verkrijgbaar: Anthra-zinc (antraciet), Quartz-Zinc (lichtgrijs), Pigmento rood, Pigmento blauw en Pigmento groen. 
 
Creativiteit en variatie 

Voor architecten vormt het VMZ Mozaik-gamma een bron aan creatieve mogelijkheden. In de eerste plaats kan gewerkt worden met de 5 aantrekkelijke tinten waarin de cassettes beschikbaar zijn. Naar wens kan elke tint worden toegepast als unikleur of in combinatie met één of meer andere tinten. 

De verschillende formaten en vormen (vierkant of rechthoekig) waarin de VMZ Mozaik-cassettes beschikbaar zijn, bieden tal van ontwerpmogelijkheden. Grotere formaten kunnen met kleinere  worden gecombineerd, of er kan resoluut voor één formaat gekozen worden. Ook kan er met 3D-effecten en schaduw worden gewerkt dankzij de verschillende dieptes in de cassettes (40 mm als standaard; 60, 80 of 100 mm voor de cassettes met reliëf).  
Ten slotte heeft de architect de vrije hand in de manier waarop de cassettes geplaatst worden. Afhankelijk van het gewenste stijleffect kunnen ze worden geplaatst met alignerende voegen (dus in lange stroken) of met verspringende voegen (trapsgewijs). Telkens weer zorgt de diepe groef voor een  boeiend spel tussen licht en donker.   

Eenvoudige plaatsing 

Een belangrijk voordeel van de VMZ Mozaik-cassettes is dat ze eenvoudig en snel te plaatsen zijn. Ze kunnen op de bouwsite worden versneden en aangepast, haken gemakkelijk in elkaar en worden gemonteerd op een aluminium draagstructuur met niet-zichtbare bevestigingen. De nieuwe VMZ Mozaik-cassettes kunnen zowel in nieuwbouwprojecten als in bestaande gebouwen worden toegepast. Dankzij hun lichte gewicht kunnen ze gebruikt worden om een bestaand gebouw met  een lichte fundering  te voorzien van een voorzetgevel. 
Voor bouwknopen zoals hoeken, voet van de gevel en de plaatsen rond het raamwerk voorziet VMZINC een  standaardgamma aan accessoires. Ook voor andere gevelsysteem worden standaard afwerkingen aangeboden, waardoor de plaatsing van een gevelsysteem in zink vanaf nu nog eenvoudiger en sneller kan.

Dienstverlening en ondersteuning voor professionals 

VMZINC biedt installateurs en architecten technische en commerciële ondersteuning. Ook op de nieuwe website vinden professionele bezoekers extra tools om hun project uit te werken en te realiseren. Door de visuals en texturen te downloaden, kan een project met VMZ Mozaik worden gesimuleerd om aan de klant voor te stellen. Verder staan op de nieuwe website technische tekeningen in 2D en 3D in autocadformaat. Architecten kunnen sinds kort ook hun project insturen voor publicatie via www.vmzinc.be

Deel dit artikel:

Onze partners