VMZINC gaat zich met cassettesysteem van VMZ Mozaik nog meer focussen op de gevel

Op Architect@Work zal VMZINC zijn nieuw cassettesysteem VMZ Mozaik voorstellen. De bouwpers kreeg al een voorproefje tijdens de persreis die VMZINC organiseerde naar de Franse fabriek in Bray-et-Lu. Dankzij de verschillende formaten en tinten creƫert Mozaik nieuwe ontwerpmogelijkheden voor de architect.
Op Architect@Work zal VMZINC zijn nieuw cassettesysteem VMZ Mozaik voorstellen. De bouwpers kreeg al een voorproefje tijdens de persreis die VMZINC organiseerde naar de Franse fabriek in Bray-et-Lu. Dankzij de verschillende formaten en tinten creëert Mozaik nieuwe ontwerpmogelijkheden voor de architect.


    


VMZ Mozaik is een nieuw gamma zinken cassettes voor verluchte gevelsystemen, verkrijgbaar in een waaier van 5 tinten en 8 formaten dat volgens de fabrikant een grote duurzaamheid koppelt aan een gemakkelijke en snelle plaatsing. Hiermee wil VMZINC zich nog meer profileren in de gevelsector en wil het laten zien dat het heel wat meer aanbiedt dan zinken dakbekleding en dakgoten.

De VMZ Mozaik-cassettes hebben een vierkante of rechthoekig formaat. Dankzij de strakke belijning en de diepe groeven verlenen ze de gevel een heel eigen, karaktervolle uitstraling met een expressief lijnenspel. 

VMZ Mozaik is verkrijgbaar in vijf  tinten: ANTHRA-ZINC (antraciet), QUARTZ-ZINC (lichtgrijs), PIGMENTO rood, PIGMENTO blauw en PIGMENTO groen. Naar wens kan elke tint worden toegepast als unikleur of in combinatie met één of meer andere tinten. Het is ook mogelijk meerdere formaten met elkaar te combineren en het systeem lat ook alle mogelijke verbanden toe met zowel alignerende voegen (dus in lange stroken) of gedecaleerde voegen (trapsgewijs).
Michel de Caluwe van VM Zinc geeft voor de camera van Vlaamsearchitectuur.be uitleg bij het gloednieuwe cssettesysteem Mozaik van VM Zinc.


Zowel panelen op stock als op bestelling


VMZ Mozaik is op stock beschikbaar in QUARTZ-ZINC en ANTHRA-ZINC in de maten 600 op 600 en 1200 op 600. Plaatsers kunnen hierdoor snel aan de slag. 
Voor architecten die een uniek spel van kleur en vorm willen uitwerken, zijn alle andere standaard maatvoeringen en tinten beschikbaar op bestelling.
 
Snelle en vakkundige plaatsing

De snelle en gemakkelijke plaatsing wordt als een belangrijke troef naar voren geschoven. De panelen haken gemakkelijk in elkaar en worden gemonteerd op een aluminium draagstructuur. Speciaal gereedschap is niet nodig, de onzichtbare bevestiging gebeurt door middel van vijzen in vooraf aangebrachte vijsgaatjes. De VMZ Mozaik-cassettes kunnen op de werf ook gemakkelijk worden versneden en aangepast.
Bij de plaatsing zijn een goede verluchting en een goede draagstructuur van essentieel belang. Achter de panelen moet over het hele geveloppervlak, een continu doorlopende verluchte ruimte van minimum 2 cm worden voorzien met daarachter een doorlopende isolatielaag.  

De plaatsing gebeurt in 4 stappen:
- het bevestigen van de aluminium draagstructuur
- het aanbrengen van de isolatie. Er zijn verschillende types isolatie mogelijk, al dan niet in combinatie met een VMZINC-Membraan.
- het plaatsen van een startprofiel met ventilatieopening onderaan de gevelbekleding. Dit profiel moet perfect horizontaal geplaatst worden.
- de plaatsing van de cassettes: horizontaal, van beneden naar boven en van links naar rechts. Het bevestigen gebeurt door middel van vijzen door de voorziene vijsgaatjes. VMZ Mozaik kan op de werf gemakkelijk worden versneden.
In deze twee video's wordt voor de camera van Architectura.be meer uitleg gegeven over het plaatsen van VMZ Mozaik-cassettes


Ook geschikt voor renovatie

De nieuwe VMZ Mozaik-cassettes kunnen niet alleen worden toegepast in nieuwbouwprojecten. Dankzij hun licht gewicht zijn ze ook prima geschikt om bestaande gebouwen met een lichte fundering bijkomend of achteraf te isoleren. Door het lage soortelijk gewicht van zink wordt de bestaande constructie minimaal belast.


Dienstverlening en ondersteuning


VMZINC biedt installateurs en architecten technische en commerciële ondersteuning. Ook op de nieuwe website vinden professionele bezoekers extra tools om hun project uit te werken en te realiseren.
Door de visuals en texturen te downloaden, kan een project met VMZ Mozaik worden gesimuleerd om aan de klant voor te stellen. Verder staan op de nieuwe website technische tekeningen in 2D en 3D in autocadformaat. Ook de vernieuwde lastenboeken en de video over VMZ Mozaik zullen vanaf Batibouw beschikbaar en consulteerbaar zijn op www.vmzinc.be.Deel dit artikel:
Onze partners