Vraag aan: WHITEPAPER ‘Aandachtpunten en principes van architectonisch beton’

Architectonisch beton geeft je als architect zowel technische als ontwerpmatige tools in handen om een uniek gebouw te creëren. Maar wat zijn de mogelijkheden, en met welke technische aspecten moet je rekening houden? De antwoorden op deze en andere vragen vind je terug in deze whitepaper over architectonisch beton, die je gratis aangeboden wordt door FEBE en FEBELARCH.

Om architecten en andere bouwprofessionals te inspireren en te informeren over technische aspecten en interessante projecten in architectonisch beton hebben FEBE, FEBELARCH en Architectura de krachten gebundeld met als resultaat een 47 pagina’s tellende whitepaper over de do’s en dont’s van ontwerpen met architectonisch beton.

 

Technisch naslagwerk

De whitepaper is een objectief maar technisch digitaal naslagwerk waarin de belangrijkste principes en aandachtspunten van architectonisch beton uit de doeken gedaan worden. De basisregels, die gelden bij het ontwerp, de uitvoering en de nazorg van een architectonisch betonproject worden in vier delen gegroepeerd in deze whitepaper:

 

  1. Kennismaking met architectonisch beton
  2. Eigenschappen, mogelijkheden, aandachtspunten van architectonisch beton
  3. Stabiliteits-technische aspecten van architectonisch beton
  4. Richtlijnen voor een goed resultaat met architectonisch beton, ook op de lange termijn

 

Hoe whitepaper aanvragen?

Je kan dit boeiende document gratis aanvragen door simpelweg een mail te sturen naar info@architectura.be. Kort daarna ontvang je de digitale whitepaper in jouw mailbox.

 

Podcast over architectonisch beton

Prefabbeton vormt ook een ideaal thema voor een podcast omdat je hiermee een genuanceerd beeld kan schetsen over architectonisch beton. Sonja Cuypers (Ebema), Vincent Kerkstoel (Kerkstoel 2000+ en tevens voorzitter van FEBE) en architect Dirk Engelen hebben het onder meer over circulariteit, milieuaspecten en waterbeheer. De podcast kan je hier beluisteren.

 

De whitepaper en podcast kwamen tot stand in samenwerking met FEBE en FEBELARCH. FEBE is de Federatie van de Belgische prefab betonindustrie en telt verschillende leden die elk gespecialiseerd zijn binnen één tak van prefabbeton. Een daarvan is FEBELARCH, de productvereniging die binnen FEBE de fabrikanten van geprefabriceerd architectonisch beton vertegenwoordigt.

Deel dit artikel:
Onze partners