WICONA presenteert duurzaamheidsstrategie ‘Infinite aluminium’ op Polyclose

Op de Polyclose vakbeurs van 15 tot 17 januari in Gent, presenteert WICONA zijn ruime aanbod aan ecologisch verantwoorde aluminium oplossingen. Meer dan tien oplossingen met het 'Cradle to Cradle zilver'-label worden in de schijnwerpers geplaatst. 

Milieubewustheid is van fundamenteel belang voor toekomstige generaties. innovatievere oplossingen bieden en de ecologische voetafdruk verkleinen: dat is de laatste maanden het credo van WICONA geworden. Dankzij tal van studies uitgevoerd door toonaangevende experts op het gebied van aluminiumwinning en milieubescherming, is WICONA erin geslaagd om binnen haar productieketen methoden te implementeren die het mogelijk maken om onder de gemiddelde Europese CO2-afdruk (8,6 kg CO2 per kg geëxtraheerd aluminium) te blijven.

 

Infinite Aluminium by WICONA

Met Hydro’s Circal 75R-technologie (2,3 kg CO2 per kg geëxtrudeerd aluminium) breekt WICONA een lans voor milieubescherming. Dit systeem maakt de realisatie van nieuwe producten mogelijk met 75% gerecycleerd post-consumer aluminium. Dankzij zijn wetenschappelijk onderbouwde werkwijze, heeft het moederbedrijf Hydro twee locaties in Europa (Dormagen in Duitsland / Clervaux in Luxemburg) die gefragmenteerd, gesorteerd en bewerkt post-consumer schrootafval opnieuw in omloop brengen.

Hierdoor wordt een hoogwaardige smelt met zeer lage integratieniveaus mogelijk gemaakt. De verschillende stappen in de aluminiumextractie zijn gecertificeerd door het Noorse label DNV-GL. Dankzij al deze ontwikkelings- en productietechnieken kan WICONA veel van haar producten certificeren met het 'Cradle to Cradle zilver'-label. De criteria hiervoor zijn het gebruik van gerecycleerde producten die zijn gemaakt van materialen die niet schadelijk zijn voor de gezondheid, geproduceerd met hernieuwbare energie en waarvan het principe nulvervuiling is. Vandaag heeft WICONA meer dan 10 oplossingen die gecertificeerd zijn door dit ethische milieulabel, dat in 2002 in het leven is geroepen.

De oplossing WICSTYLE 75 HD (heavy duty) is een van de producten die Wicona zal presenteren op Polyclose. Bouwprofessionals kunnen er de vele toepassingen en voordelen van dit systeem ontdekken, met een profieldiepte van 75 mm. Deze deur biedt uitstekende technische prestaties en kan worden gebruikt in veeleisende architecturale configuraties met een futuristische stijl. De meeste bouwplannen staan tegenwoordig onder grote tijdsdruk. De WICTECelementgevelsystemen laten, mits een degelijke planning, een uiterst heldere verwerking toe dankzij serieproductie en complete prefabricage van de individuele gevelelementen. Deze prefabricage is volledig weersonafhankelijk. Ongeacht de grootte van het gebouw wordt daardoor een snelle en kostenbesparende realisatie mogelijk, gecombineerd met een ruime keuze aan vormgeving en een slanke uitstraling.

Tijdens Polyclose stelt WICONA ook de WICTEC 50 EL voor. Het bijzonder elegante aanzicht met "fotokadereffect" wordt gerealiseerd door de glaslatten die aan de buitenzijde in verstek zijn aangebracht. Ook wanneer hoge eisen worden gesteld aan de thermische isolatie, vormt WICTEC 50EL de perfecte oplossing.

Ook het venster WICLINE 75 MAX zal te bewonderen zijn op de stand. Het is ontworpen om een oplossing te bieden voor elke architectonische uitdaging, terwijl het ook voldoet aan de meest veeleisende technische criteria. Dankzij de modulaire componenten zijn grote installaties heel goed mogelijk. Het systeem ondersteunt een aanzienlijk gewicht van grote glasoppervlakken en biedt een hoog niveau van akoestische isolatie. Dankzij de Infinite Aluminium technologie van Wicona, heeft dit venster een modern design met profielen die minstens voor 75% bestaan uit gerecycleerd postconsumer aluminium. Verder is de WICLINE 75 MAX uitgerust met een handgreep dat volledig in het profiel is ingebouwd. Dit innovatieve designconcept werd al in de bloemetjes gezet tijdens IF Design Award in 2018, en heeft in datzelfde jaar ook een Red Dot Design Award gewonnen.

WICONA introduceert ook het systeem WICSLIDE 150. Dit systeem biedt een hybride oplossing, het dicht het venster af en opent als een schuifraam. Dit type frame heeft een centraal deel dat vast staat en twee delen die open kunnen. Deze oplossing is ideaal voor meer modulariteit en grote energiebesparingen dankzij de verrassende isolatieprestaties.

 

Het raam van de toekomst: het geconnecteerde klimaatvenster

Het klimaatvenster CLIMAL evolueert naar connectiviteit. Deze innovatieve oplossing, die breekt met het traditionele timmerwerk, verwarmt en verkoelt de omgevingslucht van een woonkamer terwijl het ook de lucht zuivert. Aan het einde van de dag de temperatuur programmeren zodat je na het werk thuiskomt in een aangenaam warm huis? Je woonkamer verkoelen op een warme dag? De kwaliteit van de binnenlucht controleren?

Het verbonden klimatische venster kan op afstand worden bediend met een smartphone via een speciale app, spraakcommando of afstandsbediening. Hierdoor kan de gebruiker de temperatuur regelen en de kwaliteit van de binnenlucht garanderen. Dit zelfregulerende slimme raam is programmeerbaar en kan worden aangesloten op het gecentraliseerde beheersysteem van een gebouw.

Ontdek deze oplossingen op de stand No. 1300 van WICONA.

Bron: WICONA
Deel dit artikel:
Onze partners