Wienerberger op Batibouw 2010

Wienerberger introduceert op Batibouw enkele nieuwigheden. Zo worden er nieuwe vormbak- en wasserstrichcollecties gelanceerd. Ook is er een nieuwe naam voor de ‘à la carte’ bouwoplossingen: Wienerberger Building Solutions. Tot slot besteedt Wienerberger ook aandacht aan duurzaam bouwen door de ontwikkeling van KoraSun fotovoltaïsche panelen en de voorstelling van het Massief Passief huis.

Wienerberger introduceert op Batibouw enkele nieuwigheden. Zo worden er nieuwe vormbak- en wasserstrichcollecties gelanceerd. Ook is er een nieuwe naam voor de ‘à la carte’ bouwoplossingen: Wienerberger Building Solutions. Tot slot besteedt Wienerberger ook aandacht aan duurzaam bouwen door de ontwikkeling van KoraSun fotovoltaïsche panelen en de voorstelling van het Massief Passief huis.

Vormbak en wasserstrich
Vormbak en wasserstrich zijn twee technieken waarmee bakstenen met een regelmatige vorm en een strak uiterlijk gemaakt kunnen worden. Bij vormbak wordt de welomlijnde vorm bekomen door het persen van de klei in een mal, die nadien nog eens wordt aangedrukt. Bij wasserstrich wordt de gladde en onbezande oppervlaktestructuur bekomen door - in plaats van zand - water te gebruiken om de stenen uit de vormbakken te lossen.
Er worden twee nieuwe collecties gelanceerd, waarbij de nadruk vooral ligt op de kleurmengeling.
Binnen het vormbakgamma is er de reeks Puur, in de natuurlijke kleuren wit, zwart en rood. De diepe kleurintensiteit is het resultaat van een bezanding in dezelfde kleur als de body. De vormbakstenen uit deze reeks zijn beschikbaar in Waalformaat.
In het wasserstrichgamma is er een nieuwe Bloemenreeks, waarbij de stenen een wisselende glans met veel nuances hebben. De verschillende kleuren in deze reeks zijn Goudsbloem (oranjegeel), Kogelbloem (blauw-zwart) en Passiebloem (rood met oranje tot bruinpaarse nuances).

    

Wasserstrich Passiebloem en vormbak Puur Zwart
 


Wienerberger Building Solutions
Vanaf nu is Wienerberger Building Solutions de overkoepelende naam voor alle ‘à la carte’ bouwoplossingen van Wienerberger. Onder deze oplossingen vallen Porotherm Wall Systems en Terca Wall Systems.
Het aanbod van Porotherm Wall Systems wordt uitgebreid: naast de bestaande elementen op halve verdiepingshoogte zijn er nu ook binnenmuurelementen op volledige verdiepingshoogte, die een snellere verwerkingssnelheid mogelijk maken bij grote bouwprojecten. Ook zijn er vanaf nu kleinere modules beschikbaar, die onder andere gebruikt kunnen worden bij renovaties.
Sinds kort bestaan ook kant-en-klare, op maat gemaakte keramische gevelelementen met Terca en Desimpel gevelstenen: Terca Wall Systems.

    

Porotherm Wall System en Terca Wall System

KoraSun fotovoltaïsche panelen
Koramic
ontwikkelde in samenwerking met enkele Belgische partners KoraSun fotovoltaïsche panelen, die integreerbaar zijn in Koramic kleidakpannen.
Speciaal ontwikkelde draagpannen uit gebakken klei ondersteunen de zonnepanelen zodat deze zonder zichtbare naden of metalen onderdelen in het dak kunnen worden ingewerkt. Deze draagpannen zorgen samen met de geïntegreerde bevestigingshaken en de magnetische bevestiging voor een montage waarbij geen snijwerk aan de dakpannen nodig is en waar geen speciaal gereedschap voor nodig is.
De panelen zijn integreerbaar in vier types kleidakpannen van Koramic: de Migeon Actua, de Bisch/Migeon Jura Nova, de Migeon Mega en ten slotte de Pottelberg Stormpan 44, een zeer veel voorkomende pan in België.

    

Plaatsing KoraSun en KoraSun in combinatie met Stormpan


Massief Passief huis

Wienerberger besloot om een Massief Passief huis te bouwen, met de bedoeling het passiefhuis concept toegankelijker te maken. Het Massief Passief huis is een traditionele woning met massieve muren in keramische bouwmaterialen. Onder andere de volgende materialen worden gebruikt: keramische gevelstenen van Terca/Desimpel voor het buitenspouwblad, Porotherm binnenmuursystemen voor het binnenspouwblad, kleidakpannen van Koramic en KoraSun zonnepanelen voor het dak.Massief Passief huis

 

Deel dit artikel:
Onze partners