Win! Win! Win! Boek over Het Predikheren in Mechelen

Uitgeverij Public Space bracht een boek uit dat een fotografische ode brengt aan Het Predikheren in Mechelen en aan zijn transformatie. De kloosterruïne werd pas onlangs na een grondige restauratie herbestemd tot nieuwe stadsbibliotheek. Interesse? Wij geven vijf exemplaren weg!

Het barokke Predikherenklooster in Mechelen kent een bewogen geschiedenis. Gebouwd als klooster, kreeg het daarna ook nog een invulling als militaire kazerne en hospitaal. Elk van die levens heeft zijn sporen nagelaten. Sinds 1975 stond het gebouw leeg. In 2010 besliste de stad Mechelen om het monumentale pand, dat inmiddels veel weghad van een reuïne, te restaureren en in te richten als openbare bibliotheek. De bijzondere sfeer en de schoonheid van de ruïneuze ruimtes vormden de belangrijkste inspiratiebron voor het ontwerp van Korteknie Stuhlmacher Architecten Korteknie Stuhlmacher Architecten en Callebaut-architecten, die samenwerkten met Bureau Bouwtechniek en de studiebureaus ABT en RCR.

Public Space brengt met ‘Het Predikheren Mechelen. Herbestemming van een kloosterruïne tot stadsbibliotheek’ nu een fotoboek uit over het historische gebouw. De foto’s werden gemaakt door Luuk Kramer, Karin Borghouts en Stijn Bollaert. Verschillende (betrokken) partijen kropen in de pen: ontwerpers, archeologen, historici, kunstenaars en gebruikers. Ze schrijven en reflecteren over de omgang met een ruïne, over de leesbaarheid van de geschiedenis en over restauratie als eigentijdse ontwerpopgave.

Architectura.be geeft vijf exemplaren van het boek weg. Interesse? Stuur dan als de bliksem een mailtje naar info@architectura.be met je adres en antwoord op volgende wedstrijdvraag: ‘Wie verzorgde de foto’s in het boek Kempenatlas?' Een tip: snuister eens op de website van Public Space. De wedstrijd loopt tot 15 januari. Een onschuldige hand pikt de winnaars eruit.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage