Woodsman gevelbekleding: ode aan de noeste arbeid van de houtbewerker

Het concept 'Woodsman' geeft een ruwe zichtzijde. Alle voordelen van nieuw hout en het uitzicht van ‘oud hout’ zijn in deze gevelbekleding gecombineerd. De nadelen van het oudere hout (wisselende maten, krom, onzekere duurzaamheid, ...) worden zo weggelaten.

Het nieuw, innoverend concept ‘Woodsman’ brengt de puurste vorm van de houthakkersstiel tot uiting. Het woord ‘Woodsman’ vertaalt zich naar het Nederlands als ‘houthakker’ of ‘bosbewoner’.

Het hout wordt langs drie zijden geschaafd naar een gevelbekleding of terrasplanken. De zichtzijde blijft onaangeroerd, de ruwe vorm van de zaag blijft behouden. Zo heeft u dezelfde duurzaamheid en plaatsingsgemak van een nieuwe plank.

gekenmerkt door de houtbewerkers

Vlak voordat het hout geprofileerd wordt naar een ‘nieuwe’ plank, is élke plank gekenmerkt door de vele houtbewerkers die hun bijdrage gaven aan het ontginnen en verwerken van dit materiaal. De kenmerken van gepassioneerde familiebedrijven die hout uit de bossen ontginnen, kennis die van vader op zoon werd doorgegeven.

De stammen die vervolgens volgens door zware, gietijzeren zaagmachines verwerkt worden naar planken, waarna ze uitgeselecteerd worden door een eervolle, ervaringsdeskundige op kwaliteit. Het hout wordt zo gekenmerkt door kettingzagen, lintzagen, cirkelzagen, transportsporen, etc.

In veel gevallen wordt een ruwe gevelbekleding artificieel nagemaakt door een extra lintzaagmotiefje of andere bewerking. Woodsman laat het hout en de vele noeste arbeid in haar eer en zorgt voor een ongelofelijke diversiteit aan mogelijkheden, een unieke gevelbekleding.


Bron: Paulussen
Deel dit artikel:
Contacteer Paulussen Houthandel
Onze partners