Xtirio by Marlux stelt vier nieuwe collecties buitentegels voor op Batibouw

Marlux heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in de ontwikkeling van eigentijdse buitentegels, de Xtirioserie. In 2011 zal het merk maar liefst vier nieuwe collecties met meer dan dertig nieuwe kleuren, formaten, structuren en afwerkingen op de markt brengen. Deze worden de komende twee weken voorgesteld op Batibouw.

Marlux heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in de ontwikkeling van eigentijdse buitentegels, de Xtirioserie. In 2011 zal het merk maar liefst vier nieuwe collecties met meer dan dertig nieuwe kleuren, formaten, structuren en afwerkingen op de markt brengen. Deze worden de komende twee weken voorgesteld op Batibouw.


De nieuwe collecties richten zich vooral op tuinliefhebbers. Marlux ontwierp vier verschillende ‘moods’ die gebaseerd zijn op verschillende hedendaagse levensstijlen: Less is more, So Chique, Naturals en Rustic Charm.

 

Less is more

De Less is more-mood staat voor minimalisme pur sang: industriële, sobere en strakke betontegels die een rechtlijnige eenvoud uitstralen. Door middel van grote formaten, een matte afwerking en een wit-, grijs- of zwartgericht kleurenspectrum verkrijgt men de gewenste minimalistische look. Binnen deze categorie is er keuze tussen de Manhattanreeks (gestraalde betontegels met matte afwerking die toelaten om het lijnenspel op de vloerbekleding van binnen door te zetten in het terras), de Avignon (een extra grote vierkante tegel met formaten tot een vierkante meter) en de Infinito Moderno (buitentegels in verschillende formaten, kleuren en wildverbanden die naar hartelust gecombineerd kunnen worden bij de aanleg van een terras of oprit).

    

De Avignon en de Manhattan.

 
So Chique

Net zoals de Less is more-serie kiest men bij het So Chique-gamma voor soberheid, zij het in combinatie met warmere materialen en kleuren. De Inifinito Lavato is de kleurvaste en uitgewassen broer van de Infinito Moderno en is verkrijgbaar in zes verschillende warme tinten. De blikvanger van de So Chique-reeks is echter de gestraalde betontegel Lounge, een sobere tegel met matte coating en sfeervolle kleuren zoals Cream, Chocolate en Mint. De warmte van het interieur kan op die manier doorgezet worden in het terras.


De Lounge-tegelsNaturals

‘Naturals’ staat voor een strakke vormgeving en een voorkeur voor lichte, natuurlijke materialen en kleuren. De Kera Linea-tegels (met matte uitstraling, gladde structuur en variërende lichte tinten) lenen zich tot het creëren van een landelijk tuinterras dat interageert met de natuur. De nieuwe Pietra Linea-stenen onderscheiden zich hiervan door een subtiele structuur en een inspirerende natuurtinten. De Infinito Naturale maakt de ‘Naturals’-collectie compleet. Dit is een verouderde betontegel met kleurondersteunende granulaten die een stoere look genereert, ideaal voor de aanleg van een karaktervol terras of oprit.

    

De Kera Linea en de Infinito Naturale


 Rustic Charm

De laatste mood, Rustic Charm, gaat voor gezelligheid met behulp van natuurlijke aardetinten en warme accenten. Deze tegels hebben een kleinere oppervlakte en kunnen verrassen door z’n complexere legpatronen en de levendige kleurencombinaties. Nieuw in het gamma is de Campagna met een kleurenpallet van zachte en natuurlijke aardetinten zoals warm oranje en terracotta. De Inifinito Rustio vertaalt ditzelfde rustieke uitzicht in een verouderde betontegel met verweerde look. Deze is beschikbaar in vier kleuren.

    

De Campagna en de Infinito Rustico

 

Deel dit artikel:
Onze partners