YTONG oplossing voor EPB-aanvaard bouwen

Xella stelt tijdens het Salon Habitat Li├Ęge 2011 de nieuwste Ytong-Kimblokken voor: een eenvoudige oplossing voor EPB-aanvaarde vloer- en wandaansluitingen zonder koudebruggen. Bezoekers aan het Salon ontdekken er ook de YTONG Low Energy en YTONGMultipor, innoverende wandoplossingen voor laagenergie- en passiefbouw.

 Xella stelt tijdens het Salon Habitat Liège 2011 de nieuwste Ytong-Kimblokken voor: een eenvoudige oplossing voor EPB-aanvaarde vloer- en wandaansluitingen zonder koudebruggen. Bezoekers aan het Salon ontdekken er ook de YTONG Low Energy en YTONGMultipor, innoverende wandoplossingen voor laagenergie- en passiefbouw.
 
YTONG-Kimblok
 
YTONG is een eenvoudige oplossing voor het realiseren van EPB-aanvaarde bouwknopen. In de traditionele bouw wordt meer en meer een beroep gedaan op YTONG voor de eerste laag van de muren als tussengevoegd isolerend deel ter hoogte van de vloer-wandaansluitingen of bij de dakaansluitingen. YTONG-Kimblokken zijn thermisch isolerend, dragend en gehydrofobeerd, wat opname van vocht, en dus isolatieverlies, uitsluit. Koudebruggen, die een onzichtbare oorzaak van hoge energierekeningen zijn, kunnen met YTONG-Kimblokken ook in de traditionele bouw vermeden worden.
 YTONG Low Energy
 
Met de nieuwste generatie YTONG low energy blokken wil Xella de mythe doorbreken dat passief- en laagenergiebouw complexe isolatietechnieken vereisen. Het YTONG bouwsysteem biedt een totaaloplossing waarmee laagenergie- of passiefwoningen van kelder tot dak gebouwd kunnen worden zonder bijkomend isolatiemateriaal.
 
De YTONG Low Energy blokken zijn vervaardigd uit cellenbeton, een isolerend materiaal, dat tegelijkertijd ook dragend is. De nieuwste YTONG Low Energy blokken zijn speciaal ontwikkeld voor het bouwen zonder spouwisolatie, van EPB tot passief. Wie passiefmuren wil bouwen, gebruikt de dikste blokken van 50 cm. Zij leveren voor de buitenmuren een U-waarde beneden 0,15 W/m²K.
 
YTONGMultipor
 
Indien men bij een renovatie de originele gevel wil behouden, is een binnenisolatie van de muren vaak de enige mogelijkheid om de warmte-isolatie te verbeteren. YTONGMultipor -isolatieplaten zijn geschikt voor alle courante types massieve muren zonder dampscherm. De platen worden tegen de bestaande muren gekleefd en zijn daarna eenvoudig af te werken met een YTONGMultipor-afwerkingslaag en een binnenpleister.
                                

 

 

Deel dit artikel:
Onze partners