Zeker op het dak met Triflex

Daken worden blootgesteld aan allerlei soorten (weers)invloeden: van felle zon in de zomer, regen in de herfst en vrieskou in de winter, tot mechanische, technische, thermische en chemische invloeden. Met Triflex-daksystemen is elk oppervlak en dakdetail langdurig beschermd. 

Triflex staat wil zekerheden bieden: denk maar aan betrouwbare eigenschappen van de producten, optimale werkbaarheid, uitstekende bestendigheid en gegarandeerde kwaliteit.

Betrouwbare eigenschappen

De betrouwbare eigenschappen gaan over producteigenschappen die zorgen dat er veilig gewerkt kan worden onder vele omstandigheden. Eigenschappen als de vloeibare en koude verwerkbaarheid van ons product geven het vertrouwen dat er veilig gewerkt kan worden onder vele omstandigheden. 

Neem bijvoorbeeld het glazen dak van VIB-INCUBATOR. Het dak vertoonde lekkages en was toe aan renovatie. Door middel van Triflex kon de glaspartij behouden worden en werden de lekkages verholpen. 

Optimale werkbaarheid

Optimale werkbaarheid houdt in dat er vrijwel geen omstandigheden zijn waaronder Triflex niet verwerkt kan worden. Dankzij de vloeibare samenstelling, de koude verwerkbaarheid en de zekerheid dat brandgevaar uitgesloten is, is het mogelijk om iedere situatie te voorzien van een naadloze, waterdichte en bestendige afwerking. Ook in koude omstandigheden!

Daarnaast is de applicatie van Triflex simpel en snel, wat zorgt voor waterdichting in een handomdraai waardoor er meer tijd overblijft voor andere zaken.

gegarandeerde kwaliteit

Volledig getest en goedgekeurd in de hoogste klasse volgens EOTA/ETAG 005, veilig verwerkbaar en bestand tegen vele vervelende omstandigheden zoals hydrolyse, worteldoorgroei, vliegvuur en stralingswarmte.

Triflex heeft vele keuringen doorstaan om de zekerheid te kunnen bieden dat de producten en systemen in staat zijn om daken duurzaam te beschermen.

Uitstekende bestendigheid

Triflex hecht waarde aan duurzaamheid en verzekert daarom bij de producten een hoge mate van bestendigheid. De producten zijn bestendig tegen weersinvloeden (UV/IR), chemicaliën uit lucht en water, stralingswarmte (DIN 4102), vliegvuur, hydrolyse en worteldoorgroei (goedkeuring in de hoogste klasse volgens FLL en EN 13948). 

Efficiënt werken met Triflex

De Triflex-systemen worden aangebracht en verwerkt middels een vakkundige methode. Triflex biedt tools die bijdragen aan het leveren van maatwerk op ieder oppervlak. Deze tools maken het verwerken van Triflex-producten eenvoudiger. Zo wordt het gewenste eindresultaat bereikt.

De tools die Triflex biedt zijn: emmers met maatvoering, katalysator schepjes, blikopeners, bussen katalysator van 1kg, voorgevormde vliezen en zelfklevende vliezen (SK-vliezen).

Multifunctionele daken

Platte daken worden tegenwoordig steeds vaker als multifunctionele daken ingezet. De belangrijkste functie is natuurlijk dat een dak zorgt dat het gebouw waterdicht is en blijft, maar tegenwoordig kan een dak veel meer functie krijgen: om op te recreëren, reduceren van CO2, te parkeren, om energie mee te winnen of voor waterberging. Ook voor dit soort multifunctionele daken biedt Triflex oplossingen.

Bij multifunctioneel gebruik van een dak in een bestaande situatie zijn een aantal zaken op het gebied van veiligheid en regelgeving van belang. In principe zijn extensieve groendaken vergunningsvrij, zoals bijvoorbeeld een sedum- of grasdak.

Sommige steden hebben echter een beschermd stadsgezicht, hierdoor gelden er andere regels. Dit is ook het geval wanneer je een intensief groendak wilt realiseren waarop je wilt recreëren of ondernemen.

Voor het creëren van extensieve en intensieve daken gelden verschillende normen en eisen rond het gebruik en de aanleg uit het oogpunt van milieu, bruikbaarheid, veiligheid, privacy en energiezuinigheid. Daarnaast moet uiteraard de constructie van het dak bestand zijn tegen het gebruik van het dak.

Bron: Triflex
Deel dit artikel:

Contacteer Triflex

Onze partners