Zes bouwpartners van isolatieconcept Isofinish present op Architect@work

Zes partners hebben enige tijd geleden de krachten gebundeld om onder de naam Isofinish een gezamenlijk isolatieconcept voor buitengevels te ontwikkelen. Alle zes zijn ze van d epartij op Architect@work: Recticel Insulation, Borgh, Deceuninck, Eternit, VMZINC en Wienerberger.
Geen energieverslindende woningen meer in het Vlaanderen van 2020. Dat is de doelstelling die de Vlaamse overheid heeft voorgesteld in zijn Energierenovatieprogramma 2020. Een van de maatregelen is een betere isolatie van buitengevels. Met Isofinish spelen zes partners uit de bouw daar gezamenlijk op in: Recticel Insulation, Borgh, Deceuninck, Eternit, VMZINC en Wienerberger.

Isofinish is een innovatief, regelbaar buitengevelconcept met een doorlopend isolatieschild dat geschikt is voor zowel nieuwbouw als renovatie. Het laat toe om te isoleren zonder onderbrekingen of energielekken. 
3D-visualisatie van het concept


De Keymark-gecertificeerde Powerwall-isolatieplaat van Recticel Insulation is een ultradunne buitengevelisolatie met meer dan gemiddelde thermische prestaties. Ze is gemakkelijk te plaatsen, onder meer door een uniek tand en groef kliksysteem. De kern van het schuim, die bestaat uit TAUfoam by Recticel en de gewafelde alu bekleding zorgen voor een nog betere brandveiligheid.

De regelbare Facafix-gevelschroeven van Borgh garanderen dan weer een uitgelijnde en stabiele draagconstructie voor de buitengevelbekleding. Hierdoor wordt de draagstructuur tot op de millimeter uitgelijnd, met een rechte gevelafwerking als resultaat.

Qua afwerking laat het Isofinish-concept zich combineren met tal van verschillende esthetische gevelafwerkingen, zoals sidings, steenstrips, leien, kleidakpannen, vezelcementplaten of zink van marktleiders Deceuninck, Eternit, VMZINC en Wienerberger.


    


De voordelen van buitengevelisolatie 

Studies wijzen uit dat met een goede buitenmuurisolatie tot 25% energie kan worden bespaard. Bovendien kunnen bouwheren die investeren in buitengevelisolatie genieten van tal van premies en belastingvoordelen. Bijkomende voordelen zijn dat er ruimte in de woning kan worden bespaard en dat het warmteaccumulerend vermogen van de binnenmuur optimaal benut wordt: zo koelt de muur minder snel af in de winter en blijft hij langer koel in de zomer, waardoor het comfort stijgt.


De 6 componenten van Isofinish

Powerwall Isolatieplaat - Recticel Insulation

Powerwall isolatieplaat van Recticel Insulation Gezien haar beperkte dikte en de uitstekende isolatiewaarde is deze isolatieplaat, op basis van Taufoam by Recticel, de ideale oplossing voor de buitenisolatie van muren. Ze neemt weinig plaats in, zakt niet door en heeft een uniek tand en groef kliksysteem, waardoor de kans op energielekken bijna nihil is. Bovendien zijn de plaat en haar bekleding volledig waterdicht. Net zoals alle producten van Recticel Insulation is ook Powerwall Keymark gecertificeerd.


Borgh-gevelschroeven 

Deze schroeven zijn speciaal ontwikkeld om een zelfdragende houten draagstructuur aan te brengen nadat het doorlopend
isolatieschild is geplaatst. Zo kan de gevel zeer snel en accuraat worden uitgelijnd. De draagstructuur komt niet in contact met de isolatie, waardoor een optimaal geventileerde gevel ontstaat. In een tweede fase worden er schuine schroeven geplaatst. Deze zorgen voor een uitstekende stabiliteit en sterkte.


Deceuninck gevelafwerking 

Bij de geveloplossingen van Deceuninck gaan esthetiek en duurzaamheid hand in hand. Voor een harmonieuze gevelafwerking kan een natuurlijke houtlook worden gecombineerd met die van kleurrijke pvc in intelligente en doordachte kleuren. Zowel op het gebied van materiaal als vormgeving biedt Deceuninck tal van mogelijkheden. Met hun beperkte dikte zijn alle geveloplossingen perfect te combineren met isolatie. Tot in de moeilijkste hoeken laten ze zich in een mum van tijd plaatsen. Bovendien zorgen het geïntegreerd tand- en groefsysteem en het achterliggend lattenwerk voor een compleet verborgen bevestiging.


Eternit gevelafwerking 

De gevelproducten van Eternit - een uitgebreid assortiment natuurlijke producten op basis van vezelcement - bieden tal van mogelijkheden en blinken uit in duurzaamheid. De gevelplaten, leien en Cedral gevelstroken zijn vormvast, water- en vorstbestendig, milieu- en onderhoudsvriendelijk en hebben uitstekende brandwerende eigenschappen. Bovendien bestaan ze in een ruime waaier van maten,
kleuren en uitvoeringen, en kunnen ze op diverse manieren worden afgewerkt en gecombineerd met andere materialen.


VMZINC gevelafwerking 

De UV- en mosbestendige zinken gevelbekleding laat zich plooien in bijna elke vorm. Duurzaam en zeer licht hoeft VMZINC geen zware draagconstructie. VMZINC is verkrijgbaar in een palet van natuurlijke tinten. De exclusieve structuur en patina van VMZINC nodigen uit
tot combinatie met andere materialen. Ondanks de zeer geringe dikte is deze gevelafwerking perfect waterdicht, brandwerend en ongevoelig voor vorst. VMZINC heeft een uitzonderlijk lange levensduur tot 100 jaar en is 100% recycleerbaar. Met een aangepaste isolatie en een doordachte ventilatie zorgt VMZINC voor duurzaam, optimaal wooncomfort en een unieke esthetische toets.


Wienerberger gevelafwerking

Een gevelafwerking met Koramic kleidakpannen geeft de creativiteit de vrije hand. Als gevelbekleding worden ze op nagenoeg dezelfde manier geplaatst als op een hellend dak, en fungeren ze als buitenschil, door een verluchte spouw gescheiden van de isolatie. Er kan worden gekozen uit tal van varianten en formaten in diverse kleuren en afwerkingen. Bovendien zijn de kleidakpannen licht, duurzaam,
onderhoudsvriendelijk, brandveilig en heel kleurstabiel. Voor de plaatsing is geen mortel nodig en bij beschadiging zijn ze gemakkelijk te vervangen.Deel dit artikel:
Onze partners