Zumtobel verlicht wellnesscentrum Hezemeer in Laakdaal

Zumtobel verleende onlangs zijn medewerking aan het nieuwe wellnesscentrum Hezemeer in Laakdal. In samenspraak met architect Bart Coenen heeft Zumtobel getracht een aangename lichtstemming te creƫren in de recent gebouwde tuinbistro en de hamam.
Zumtobel verleende onlangs zijn medewerking aan het nieuwe wellnesscentrum Hezemeer in Laakdal. In samenspraak met architect Bart Coenen heeft Zumtobel getracht een aangename lichtstemming te creëren in de recent gebouwde tuinbistro van het wellnesscentrum. 
Zumtobel liet zich inspireren door de bestaande buitenverlichting met bolvormige armaturen. Deze vorm werd ook doorgetrokken naar de binnenverlichting door het gebruik van de bolvormige pendelarmaturen gecombineerd met blauw licht, met als doel de bar te accentueren.
De architect heeft bewust gekozen om de pendelarmaturen kriskras en met verschillende lengtes in te planten om het effect te creëren van bollen uitgestrooid over de ruimte met een concentratie boven het barmeubel.De armaturen zijn voorzien van compacte fluorescentielampen die het energieverbruik ten goede komen.
Bij de hamam ging de keuze naar een combinatie van SLOTLIGHT en PANOS Q met IP54 beschermglas. Dit was een absolute noodzaak vanwege de hoge vochtigheidsgraad in de hamam, de aanpalende ruimten en douches. In de hamam zelf werd LED toegepast om een aangename en rustgevende atmosfeer te scheppen.


Deel dit artikel:
Onze partners