100% natuurlijke afsluiting met Wattels van Ecofence

Ecofence maakt natuurlijke afsluitingen, moestuinomheiningen en landelijke poorten op een professionele en ambachtelijke manier, met zo veel mogelijk ecologisch verantwoorde materialen. De gevlochten wilgenafsluiting “Wattels” van Ecofence biedt meer privacy, een unieke sfeer en een veilige afscherming, in harmonie met de natuur.
Ecofence is specialist op het gebied van 'Natural Fences': het bedrijf maakt natuurlijke afsluitingen, moestuinomheiningen en landelijke poorten op een professionele en ambachtelijke manier. Er worden zo veel mogelijk ecologisch verantwoorde materialen gebruikt. Ecofence streeft naar het creëren van een product dat meer privacy, een unieke sfeer en een veilige afscherming biedt, in harmonie met de natuur.
Wattels in harmonie met de natuur
 
In 1994 startte Ecofence als eerste met de gevlochten wilgenafsluiting, “Wattels”, van het Engelse “wattle”. Dit type omheining is een houten afsluiting uit gevlochten wilgentakken. Deze winteractiviteit is nog steeds de belangrijkste activiteit van het bedrijf. Ecofence werkt nauw samen met de natuur en haar seizoenen. Zodra het eerste blad valt (half november) tot aan het einde van de lente (mei), is het bedrijf actief en worden de wattels gevlochten. Ecofence wil door plooien en vormen, met menselijke arbeid, kennis en creativiteit een mooie afsluiting in harmonie met de natuur produceren. Een wattel wordt altijd ter plaatse gevlochten. Dit biedt als groot voordeel dat men zich kan aanpassen aan de omstandigheden ter plaatse: rond een boom, vijver of terras, afsluitingen van de gewenste hoogte (tot 4 meter) of afsluitingen met een poortje, een klein boordje in de tuin, of een bloemen- of kruidenbak. 
100% natuurlijke onbehandelde afsluiting

Niets is eeuwig, ook een wattel niet. Het is een 100% natuurlijke onbehandelde afsluiting, die ecologisch verantwoord is. Een professioneel gevlochten wattel gaat meer dan 10 jaar mee zonder dat er daarvoor special onderhoud nodig is. Na tien jaar gaat een wattel stilaan achteruit. Deze levensduur hangt sterk af van de plaatselijke omstandigheden, begroeiing en oriëntatie. Daarom raadt Ecofence aan om na acht jaar de zwakke delen te vervangen. Daarbij worden de bovenste takken verwijderd en het bovenste gedeelte opnieuw gevlochten. Als afwerking legt Ecofence opnieuw een professioneel gedraaide boord. Er is ook een behandeling met een 100% biologisch verantwoord product mogelijk. Hierdoor wordt de levensduur van de wattel een beetje verlengd.   
Ecofence heeft geen toonzaal, maar is geregeld op beurzen, zoals Dag van de Ambachten, Tuinkriebels, en Open tuin VELT, terug te vinden.
Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage