31 projecten genomineerd voor Staalbouwwedstrijd

De Vlooybergtoren van de gemeente Tielt-Winge maakt kans op de Staalbouwprijs in de categorie specifieke elementen in staal (foto Jo Van den Borre).
De Eetwinkel in Destelbergen is genomineerd in de categorie niet-residentiële gebouwen.

Maar liefst 31 projecten dingen dit jaar in verschillende categorieën mee naar een prijs in de Staalbouwwedstrijd 2014. De wedstrijd die toe is aan zijn 15de editie, wordt jaarlijks georganiseerd beurtelings in België en Luxemburg en mag dit jaar rekenen op 164 deelnemende projecten. 

De deelname aan de Staalbouwwedstrijd 2014 stond open voor bouwprojecten op Belgische bodem die volledig of gedeeltelijk in staal gerealiseerd werden (uitgezonderd categorie E - internationale projecten) tussen juni 2012 en eind mei 2014.

Op 1 juli stak de jury de koppen bij elkaar en kwam ze tot een shortlist van 31 projecten. De jury bestond uit volgende leden:

  • De heer Michiel Cohen, Directeur - Hoofd Architect, Michiel Cohen Architecten – Voorzitter
  • De heer Patrick Engels, Directeur Logistiek, Leefmilieu Brussel - Bruxelles Environnement
  • De heer Philippe Van Bogaert, Prof. Em. Dr. ir., Universiteit Gent
  • Madame Laurence Hendrickx, Architecte -  Chef de projet, A2RC ARCHITECTS
  • Monsieur Jean-Pierre Jaspart, Prof. Dr. ir;  Université de Liège, Département ArGEnCo
  • De heer Bart Verheyen, Architect, Vennoot Stramien Multiprofessionele Architectenvennootschap

 

De 31 genomineerden zijn ondergebracht in 6 categorieën: niet-residentiële gebouwen, residentiële gebouwen, specifieke elementen in staalbouw, burgerlijke bouwkunde, internationale projecten en industriële gebouwen. Een overzicht met de kanshebbers per categorie vindt u hier terug. 

 

Laureaten en publicatie

De laureaten worden bekend gemaakt op de Staalbouwdag 2014 op donderdag 27 november te Brussel. Een speciale editie van het tijdschrift 'info_steel' wordt dan uitgegeven.

Deel dit artikel:
Onze partners