Accueil parfait: de nieuwe brasserie in de Eiffeltoren

De Eiffeltoren, met zijn 20.000 bezoekers per dag, staat als geen ander gebouw voor de Franse identiteit en levensstijl. Tegelijkertijd gaat de Parijse bezienswaardigheid, voltooid in 1889, zeker met zijn tijd mee op zoals de modernisering van de "Madame Brasserie", voltooid in 2022, laat zien. Het ontwerpteam koos onder andere voor Milano eiken van Pfleiderer.

58 meter boven de grond, maar niet opgeheven

Op de eerste verdieping van de toren biedt Brasserie Madame van chef-kok Thierry Marx fijnproevers de kans om in een ontspannen sfeer te genieten van bekroonde, duurzame en lokaal geproduceerde gerechten. Het is een informele tegenhanger van restaurant 'Le Jules Verne' op de verdieping erboven, waar Frédéric Anton zijn haute cuisine met een Michelinster presenteert.

moderne impulsen in een historisch kader

Luxe gastronomie stelt ook speciale uitdagingen aan de ambiance. Die moet uitnodigend en stijlvol zijn zonder te veel af te leiden van de essentie, namelijk de culinaire indrukken. Tegelijkertijd moet er worden voldaan aan praktische criteria zoals eenvoudige reiniging en een zekere robuustheid. En in het speciale geval van de Eiffeltoren zijn naadloze integratie in een veeleisende ruimtelijke situatie en optimaal gebruik van de ruimte cruciaal.

Ontwerp in harmonie met de keukenfilosofie

De bekroonde ontwerpers en architecten van de nieuwe brasserie in de Eiffeltoren kozen onder andere voor Milano eiken van Pfleiderer. Dit klassieke, tijdloze decor is gebruikt in de vorm van Duropal HPL oppervlakken en DecoBoard voor wandbekleding en meubels. Het geeft het ontwerp een ingetogen en tegelijkertijd natuurlijke uitstraling die optimaal aansluit bij de extravagante designtaal. Het doel van het bewust sobere ontwerp met duurzame materialen was om de materiaaldimensie van de toren zelf op te pakken en de daarvan afgeleide metaaltinten te combineren met natuurlijke en aardse kleuren, als oorsprong van de ingrediënten en kernelement van de keukenfilosofie van Thierry Marx.

Deel dit artikel:

Contacteer Pfleiderer

Onze partners