AGC decoratief glas wordt sterker met nieuwe Matelac T

Het assortiment decoratieve glasproducten van AGC is verder uitgebreid met een nieuw hardbaar gelakt glas met satijnglans. Matelac T is ontwikkeld als aanvulling op het bestaande Lacobel T-kleurenassortiment, geheel in lijn met de trend van gladde en matte oppervlakken. Zo wordt een hele nieuwe reeks designmogelijkheden gecreëerd met dezelfde voordelen en eigenschappen van Lacobel T gelakt glas.  

Hardbaar gelakt glas met satijnglans

Matelac T bestaat uit een floatglas met aan één zijde een met zuur gematteerd oppervlak en aan de andere zijde een thermisch behandelde lak van hoge kwaliteit. Hierdoor kan dit gelakte glas met satijnglans door verwerkers versneden en thermisch behandeld worden in hun eigen fabriek. Na het harden is
Matelac T een geëmailleerd glas dat bestand is tegen vocht, krassen, hitte en UV-stralen.  

Matelac T is verkrijgbaar in dezelfde 15 kleuren als Lacobel T, zodat architecten en interieurdesigners allerlei creatieve mogelijkheden hebben om met contrasten en perspectieven te spelen.


Sterk en veilig

Matelac T voldoet aan de veiligheidsvoorschriften voor zowel openbare als particuliere gebouwen en laat zich gemakkelijk voorschrijven voor architectuurtoepassingen binnens- én buitenshuis, variërend van meubilair, muurbekleding, werkbladen en vitrines en externe toepassingen zoals gevelbekleding en borstweringen.  


Cradle to Cradle Certified Silver

Met de toevoeging van MatelacT aan AGC’s portfolio van Cradle to Cradle Certified Silver-producten, die ook al Lacobel, Lacobel T, Matelac, Mirox en Matelux omvat, hebben architecten en ontwerpers een steeds grotere keuze aan milieuvriendelijke oplossingen. Via het gebruik van Cradle to Cradle Certified-producten verhogen architecten, ontwerpers en voorschrijvers de ratings van hun projecten in het internationale LEED-certificatiesysteem.

Voor meer informatie over de verschillende producten van AGC Glass Europe, klik hier.

 

Deel dit artikel:

Onze partners